İzmir Kamu-sen’den 3+3 Eylemi

İzmir Kamu-sen’den 3+3 Eylemi

İzmir’de Kamu-Sen üyesi bir grup kamu çalışanı, memur ve emekli maaşlarına yapılan 3+3'lük zamma tepki göstererek protesto etti.

- İzmir’de Kamu-Sen üyesi bir grup kamu çalışanı, memur ve emekli maaşlarına yapılan 3+3'lük zamma tepki göstererek protesto etti.

Konak SGK İl Müdürlüğü önünde toplanan Kamu-Sen İzmir İl Temsilciliği üyesi bir grup kamu çalışanı, memur ve emekli maaşlarına yapılan 3+3'lik zam oranına tepki gösterdi. Yağışa rağmen ellerindeki şemsiyelerle eyleme katılan kamu çalışanları, açtıkları pankart ve dövizlerle hükümetten ek zam talebinde bulundu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Nebi Yay, hükümeti eleştirerek hak ettikleri zammın verilmesini istedi. Yay, "Aralıksız olarak 10 yıldır ülkeyi dilediği gibi yöneten iktidarın hazırladığı bütçeyle bir yıl daha geçirmeye hazırlanıyoruz. 2012 yılı boyunca memurları, emeklileri enflasyona ezdirmedik deyip, ülkenin kaynağını yandaş çevrelere dağıtanları gördük. Günlerce sözde sendikaların ve siyasetçilerin büyük bir nimetmiş gibi anlattığı, toplu sözleşme tiyatrosunu izledik. Eşit işe eşit ücret getireceği söylenen 666 sayılı MHK ile kamu görevlilerinin fazla mesailerinin, ikramiye haklarının gasp edildiğine, bazı kurumlarda yol ücretlerinin kaldırıldığına, öğretmen, akademisyen, KİT çalışanı gibi birçok memura ise hiç ek ödeme artışı yapılmadığına şahit olduk" dedi.

Kamu çalışanlarının hak ettiği zammın verilmesini isteyen Yay, şunları dile getirdi: "Yalnızca 2012 yılı içinde banka hesaplarında 1 milyon TL ve üzerinde para bulunan mevduat sahiplerinin sayısı 6 bin 669 kişi artarak 51 bin 161 kişiye yükselmiştir. Bir yanda milyonlarına milyonlar katan mutlu azınlık varken diğer tarafta ek ödemeden, fazla mesaiden, ikramiyeden bile mahrum bırakılan, yüzde 3+3 zamma mahkum edilen memurlar bulunmaktadır. Bilinmelidir ki; devletin bütçesi kimsenin babasının malı değildir. Bütçe de milli gelir de milletin ortak kaynağıdır. Bütçe görüşmelerinde hazinedeki altın ve döviz rezervleriyle övünülüyor. Madem hazine altın ve döviz kaynıyor, Bakanlar neden çıkıp her gün memur maaşlarının bütçede açık oluşturduğunu iddia ediyorlar? Madem hazine altın ve döviz kaynıyor, memurlar emekli, dul ve yetimler neden inim inim inliyor. Milletin sırtına binilerek adalet sağladığı, bütçe açıklarının kapatıldığı nerede görülmüştür. Bütün bu verileri göz önünde bulundurarak soruyorum; siz bizim yerimize olsanız bu hükümete dua mı ederdiniz? Türkiye Kamu Sen olarak buradan bir kez daha hükümeti uyarıyor ve kamu çalışanlarına hak ettiği zammı vermesini istiyoruz. Kamu çalışanlarını da gerçekten mücadele edenlerde eder görünenleri birbirinden ayırt etmeye davet ediyoruz."

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA