İzmir'de 3 Kişi Sahte Rakıdan Öldü -Yeniden

İzmir'de 3 Kişi Sahte Rakıdan Öldü -Yeniden

İZMİR'de göz kararması, baş ağrısı gibi şikayetlerle hastanelere başvuran ve sahte rakıdan zehirlendikleri anlaşılan 10 kişiden 3'ü öldü, 7 kişi...

İZMİR'de göz kararması, baş ağrısı gibi şikayetlerle hastanelere başvuran ve sahte rakıdan zehirlendikleri anlaşılan 10 kişiden 3'ü öldü, 7 kişi tedaviye alındı. Zehirlenenlerin sahte rakıları satın aldıkları marketi işleten çift gözaltına alındı, bir kişinin de arandığı belirtildi.

İzmir'de geçen pazartesi gecesi Ali Ulutürk (49), Alem Pena Çandar (73) ve Ömer Akgün Yüngeliş (59), İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Göz kararması, baş ve mide ağrısı şikayetleri bulunan ve baygınlık geçiren bu kişilerden Ali Ulutürk ve Alem Pena Çandar aynı gece öldü. Ömer Akgün Yüngeliş ise bu gece yarısı yaşamını yitirdi. Dün de gün içerisinde 7 kişi daha sahte alkollü içki zehirlenmesi belirtileriyle aynı hastanelere başvurdu. Hem hayatını kaybedenlerin, hem de tedavisi sürenlerin sahte alkollü içki nedeniyle zehirlendiği ortaya çıktı.

MARKET SAHİBİ ÇİFTE GÖZALTI

Yaşanan ölüm olayları ve zehirlenmeler üzerine polis soruşturma başlattı. Zehirlenenlerin içtikleri sahte rakıyı Betonyol semtinde, Şükrü Saraçoğlu Caddesi numara 45/A'daki Bombay Market'ten satın aldıklarını belirlendi. 1.5 yıl önce açıldığı belirtilen marketin sahibi olan H.B. ve eşi H.B. bu sabah gözaltına alındı. Markette yapılan aramada yarım litrelik 8 pet şişe içerisinde toplam 4 litre sahte rakı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak sahte içkileri üretip dağıttığı sanılan 1 kişinin de arandığı, soruşturmanın çok yönlü sürdüğü belirtildi.

"BEN AZ İÇTİM"

Sahte rakı satışı yapılan marketin yakınında kasaplık yapan ve hastanede tedavisi süren Fuat Göksu (51), "İki gün önce arkadaşımın getirdiği rakıyı işyerimin yanındaki boş dükkanda birlikte içtik. Ondan sonra ben dün akşam saatlerinde gözlerimde kararma, baş ağrısı ve mide ağrısı hissettim. Soğuk algınlığı düşüncesiyle hastaneye geldim. Alkolden zehirlendiğim söylendi. Ancak ben rakıyı az içtiğim için sağlık durumum daha iyi. Arkadaşım daha çok içti, onun durumu daha kritik" dedi.

SAĞLIK DURUMU KRİTİK

Zehirlenenlerden Özkan Yaman da İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Özkan Yaman'ın oğlu Doğukan Yaman, "Babam yalnız yaşıyordu. Komşuları evde baygın bulmuşlar. Hastaneye getirdiklerinde alkolden zehirlendiği ortaya çıkmış. Sağlık durumunun kritik olduğu söylendi" dedi.

BİR MARKETTE DAHA BULUNDU

Zehirlenme olayları sonrasında sahte alkollü içkiye yönelik olarak operasyonlar yoğunlaştı. İzmir'in İkiçeşmelik semtindeki bir markette daha sahte alkollü içki ele geçirildi. Burada satılan sahte alkollü içkinin zehirlenen 10 kişinin içtikleriyle bir ilgisinin olup olmadığı araştırılıyor.

FOTOĞRAF