İzmirde ana su borusu patladı mahalle göle döndü

İzmirde ana su borusu patladı mahalle göle döndü

İzmir'in Buca ilçesinde patlayan ana su borusu, mahalleyi göle çevirdi. Asfalt kağıt gibi katlanırken kaldırım taşları yerlerinden söküldü.

İzmir'in Buca ilçesinde patlayan ana su borusu, mahalleyi göle çevirdi. Asfalt kağıt gibi katlanırken kaldırım taşları yerlerinden söküldü. Zemin ve bodrum katlarındaki çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Vatandaşlar, büyük bir gürültü ve basınçla patlayan borudan çıkan suyun yaklaşık 10 - 15 metre yüksekliğe ulaştığını söyledi.
Olay Buca ilçesi Şirinyer semti Forbes Caddesi'nde saat 13.00 sıralarında yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İZSU) ait 600'lük tabir edilen ana su borusu bilinmeyen bir nedenle patladı. Basınç nedeniyle asfaltı kağıt gibi katlanırken kaldırım taşları yerlerinden söküldü. Forbes Caddesi ve çevredeki sokaklar kısa sürede sular altında kaldı. Patlayan bu borusundan çıkan sular nedeniyle zeminde bulunan çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Bir anda gelen su nedeniyle vatandaşlar büyük panik ve korku yaşadı. Ev ve işyerlerinde büyük çapta maddi hasar oluştu. Akçay Apartmanı'nın bodrum katında oturan Mustafa Mutlu, "Evim sular altında kaldı, zararımı kim karşılayacak merak ediyorum." dedi. Orkun Hamit Bayırkan da, "Bir anda balkon ve pencerelerden su girdi. Evde tek başınaydım. Eşim ve çocuklarım evimizin bu hale geldiğinden haberi yok. Eşyalarımız kullanılmaz hale geldi." diyerek uzun süre belediye ekiplerinin çözüm üretmediğini iddia etti. İşyerinde maddi zarar oluşan Merve Bujiteri'nin sahibi Selmune Atalay ise, "Tazyikle akan su mallarımı alıp götürdü. Yaklaşık 3 bin liralık zararımız var." şeklinde konuştu. Su borusunun büyük bir gürültüyle patladığını anlatan fotoğrafçı Murat Karaçan, diğer esnaflara göre şanslı olduğu, en az zarar görenlerden biri olduğunu söyledi. Patlamanın ardından çok sayıda İZSU ekibi bölgeye gönderildi. Su borusunun patladığı bölge çökme tehlikesine karşı güvenlik şeridiyle çevrilerek trafiğe kapatıldı.
CİHAN