İzmirde Lice Olayları Protesto Edildi

İzmirde Lice Olayları Protesto Edildi

İZMİR'de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Mahsum Korkmaz'ın heykelinin yıkılması sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren Mehdin Taşkın için eylem yaptı.HDP İl Binası önünde saat...

İZMİR'de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Mahsum Korkmaz'ın heykelinin yıkılması sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren Mehdin Taşkın için eylem yaptı.

HDP İl Binası önünde saat 19.00'da toplanan yaklaşık yüz kişilik bir grup, Alsancak Sevinç Pastanesi önüne doğru yürüdü. Grup, Diyarbakır'ın Lice İlçesi Sise Köyü'nde bulunan mezarlığa dikilen Mahsun Korkmaz heykelinin indirilmesi sırasında yaşanan olaylarda Mehdin Taşkın'ın yaşamını yitirmesini protesto etti. Grup adına açıklama yapan HDP İzmir İl Eş başkanı Cavit Uğur, Lice'de yaşanan olayları kınadıklarını belirterek, "MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kışkırtması sonucu büyüyen ve diyalog yoluyla çözülmesi gereken bir konunun askeri bir saldırı ile karşılık bulması, heykelin yerinden indirilmesi, mezarların kurşunlanması, asker ve iktidarın çözüm sürecinden ne anladığını ortaya koymuştur. HDP olarak bizim düşüncemiz, sağduyulu davranmak, var olan çatışmazlık durumunun yara almaması için çaba ve hassasiyet göstermek temel yaklaşımımız olacaktır" dedi.

Grup üyeleri, Mehdin Taşkın için yapılan saygı duruşunun ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI