İzmir'de Otomobil Kurşunlama İddiası

İzmir'de Otomobil Kurşunlama İddiası

Karşıyaka ilçesinde iş adamının aracının kurşunlanmasına ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı- Olayın faili ve azmettiricisi olduğu öne sürülen kişinin görüşmesine ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

İZMİR (AA) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde iş adamının otomobilin kurşunlanmasına ilişkin 2 zanlı gözaltına alındı.

Bostanlı'da 28 Aralık'ta iş adamı T.T'nin (40) içinde bulunduğu otomobilin kurşunlanmasının ardından soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Kayıtlardan saldırganın eşkalini belirleyen ekipler, A.O. (31) ile kendisini azmettirdiği öne sürülen H.K'yı (37) yakaladı.

A.O'nun olayda kullandığı tabancayı polise teslim ettiği, H.K. ile T.T. arasında ticari anlaşmazlık bulunduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.O. adam öldürmeye teşebbüsten, H.K. da A.O'yu suça azmettirdiği iddiasıyla tutuklandı.

İş adamının aracının, yaklaşık bir milyon liralık motosiklet tamir, bakım ve yedek parça ihalesinin iptal edilmesi nedeniyle kurşunlandığı öne sürüldü.

- Zanlıların buluşması güvenlik kamerasında

Bu arada, azmettirici olduğu iddia edilen H.K'nın, olayın faili A.O. ile buluşması, çevredeki güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Saldırının ardından kaydedilen görüntüde ise A.O'nun koşarak yolun karşısına geçmesi ve taksiye binerek uzaklaşması yer alıyor.