İzmir'de sürpriz karar

İzmir'de sürpriz karar

CHP İzmir İl Başkanlığı’na kimin getirileceği merakla beklenirken İl Yönetimi bir bildiri yayınladı.

CHP İzmir İl Başkanlığı’na kimin getirileceği merakla beklenirken İl Yönetimi bir bildiri yayınlayarak, "Yeni il başkanını seçme yetkisi ve görevi halen ilk günkü heyecanı ile görev yapan mevcut il yönetim kurulunundur" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl haftasonu İzmir’de görüşmeler yaparak Ali Engin ve bazı yönetim kurulu üyelerinin milletvekili aday adaylığı için istifasından sonra nasıl bir yönetim oluşturulacağına karar verecek. CHP tabanı, il başkanının Genel Merkez tarafından atanacağı ve il yönetimde kalan üyelerin istifa ederek yeni yönetim oluşacağı beklentisine girerken, İl Başkanvekili Barış Erel’in başkanlığında toplanan İl Yönetimi sürpriz bir bildiriye imza ettı. İl Yönetimi imzasıyla kamuoyuna duyurulan bildiride ilginç ifadeler yeraldı.

Bildiride, "CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in istifası ile boşalan il başkanlığı makamına kimin, hangi yöntemle seçileceği ile ilgili olarak gerek medya gerekse parti kamuoyunda çeşitli spekülasyonlar yapılmaktadır.

İki buçuk yılı aşkın süredir görev yapan CHP İzmir İl Yönetim Kurulu olarak, parti kamuoyunda dolaşan bu söylenti ve tartışmaların gereksiz ve yanlış olduğu konusunu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. İstifa eden il başkanımızın yerine kimin hangi yöntemle seçileceği de net bir biçimde tüzükte belirtilmektedir. Yeni il başkanını seçme yetkisi ve görevi halen ilk günkü heyecanı ile görev yapan mevcut il yönetim kurulunundur.

Bizler bu yetkimizi elbette ki Sayın Genel Başkanımız ve Genel Merkez yöneticilerimizle istişare etmeden, görüş ve olurlarını almadan hayata geçirmeyecek kadar parti kültürü ve ahlakına sahibiz. Genel Merkezimizin de bugüne kadar İl Yönetim Kurulumuza olan güveninin bundan sonrada devam edeceğine kuşkumuz yoktur. İl Yönetimi olarak Partimizde kavga ve ayrışma bekleyenlerin beklentilerini boşa çıkaracağımızı, kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

Bu atakla İl Yönetimi’nin Genel Merkez’e "Biz görevimizin başındayız. Başkanı kendi içimizden seçmek istiyoruz" mesajı verdiği belirtildi.