İzmir'de ulaşım çilesi isyan başlattı

İzmir'de ulaşım çilesi isyan başlattı

İzmir'de okulların açılmasıyla birlikte toplu ulaşım araçlarında izdiham yaşadı.

İzmir'de sabah işe gitmek isteyen vatandaşlar, okulların açılmasıyla birlikte toplu ulaşım araçlarında izdiham yaşadı. Halkapınar Aktarma Merkezi'nde metro ve otobüs kullananlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Metro trenleri yine sabah saatlerinde tıklım tıklım doldu. Otobüs sayısını azaltan büyükşehir belediyesine tepki gösteren vatandaşlar, yaşadıkları duruma isyan etti. İzmirliler, tepkilerini şu sözlerle aktardı: "Düzenli otobüs seferlerini daha sık yapsınlar. Metro da böyle otobüsler de böyle. İyi bir çözüm istiyoruz. Aktarmalarla metro birleşince yoğunluk arttı. Seferleri sıkılaştırsınlar, bir çözüm bulsunlar.

Biz her gün bu ulaşım araçlarını kullanıyoruz. Okullar da açılınca daha sık sorun yaşıyoruz. Her gün böyle burası. Hep sıra ve kuyruk var. Ama bir ufacık araba var. Bütün şoförlerle kavga ediyoruz, suçlu olan biz oluyoruz. Her gün bu rezilliği çekiyoruz. Metroda sıkışıklıksa inanılmaz bir rezillik, herkes birbirine giriyor. Sabahleyin metroya üst üste biniyoruz. Bu sabah saat 9'a kadar sürüyor. Bundan 3-4 hafta önce bu kadar değildi. Bu belediye kazandıktan sonra böyle oluyor. Kime sorarsanız sorun seçimden sonra böyle oldu. Biz de bunu anlamış değiliz.

Önünde kadın oluyor bazen. Diyorlar niye ittirdin. Arkamızda 30 kişi oluyor onlar ittiriyor. Biz ne yapalım. Kadın tabi anlamaz. Çoluk çocuk ezilecek içeride. CHP'ye, Aziz Kocaoğlu'na oy verdiğimize pişmanız. Yeni getirdiği sistem hem çocukları hem bizi rezil etti. Metro ve İZBAN binilecek gibi değil. Benim çocuğumun Buca'dan Bornova'ya dört vasıta değiştirmesi gerekiyor. Bakalım bugün neler yaşayacağız, belli değil.'

Öğrenciler de sistemin düzeltilmesi için büyükşehir yetkililerine çağrıda bulundu.