İzmir'de ünlü iş adamlarına FETÖ operasyonu

İzmir'de ünlü iş adamlarına FETÖ operasyonu

İzmir merkezli İstanbul ve Ankara'da düzenlenen FETÖ operasyonunda 29 kişi gözaltına alındı.

İzmir merkezli İstanbul ve Ankara'da polis tarafından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında İzmir'in ünlü restoranlarından Şirincan Restorant'ın sahibi de bulunuyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda, İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik, gizli tanıkların verdiği bilgilerinden yola çıkarak bugün sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. İzmir merkezli İstanbul ve Ankara'da da düzenlenen operasyonda, toplam 29 kişi gözaltına alındı. Çoğunun esnaf olduğu öğrenilen şüphelilerin terör örgütüne finans desteği sağladığı belirtildi.

Yakalanan şüpheliler arasında Karşıyaka'da faaliyet yürüten Tereci Gıda'nın sahibi K.T., Şirincan Restorant'ın sahibi K.Ş. ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor M.B., Yerel Gündem İnternet Gazetesi sahibi Y. İ., Uzay Pastanesi sahibi A.A. da bulunuyor. Ayrıca şüpheliler arasında açığa alınan ve ihraç olan müftülük personelinin bulunduğu da edinilen bilgiler arasında.

HAKİM VE SAVCILARA GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 192 hakim ve savcı hakkında, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olma suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İzmir'de 8 hakim ve savcı, gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 192 hakim ve savcı hakkında FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla 1 Aralık 2016 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir'de de operasyon düzenlendi. İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, kent merkezi, Çeşme, Torbalı, Kınık, Dikili ve Bergama ilçelerinde görev yapan toplam 8 hakim ve savcı gözaltına alındı. Sağlık raporu alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

DHA

Etiketler operasyon izmir fetö