İzmir'de yandaş şirket iddiası

İzmir'de yandaş şirket iddiası

CHP, İzmir'in mülklerinin AK Parti yandaşı şirketlere peşkeş çekildiğini iddia etti.

İzmir’de kapatılan İl Özel İdaresi mallarının Maliye Hazinesi'ne devredilmesinin ardından başlayan tartışmalar büyüyor. İzmirlilerin vergileriyle edinilen mülklerin kente ait olması gerektiğini savunan CHP'liler, AKP'yi bu mülkleri yandaşlarına peşkeş çekmekle suçladı. CHP Milletvekili Alaattin Yüksel İzmir’in 26 milletvekiline ortak mücadele çağrısı yaptı

Haberi Yazdır

[İzmir'in mülkleri yandaşa peşkeş çekiliyor]

Dikili Festivali’nde düzenlenen “Ortadoğu’da Esen Rüzgârlar” konulu panelin sonunda katılımcıların sorularına cevap veren CHP Milletvekili Yüksel, Vali Toprak’ın İzmirlilerin vergisiyle alınan mülkleri Maliye Hazinesi'ne devretmesini eleştirerek, “Bunlar İzmir’in kazanılmış mallarıdır. Esnafın, sanayicinin, memurun, işçinin ödediği vergilerle bu mülkler edinilmiştir. Valinin tavrı, hukuki ve vicdani değil. İzmir’i ve İzmirlileri sevmiyor. Bu kentin insanlarının hukukunu korumuyor” dedi.

BU OLDU BİTTİYE SESİMİZİ ÇIKARMAZSAK YUH BİZE

Önceki gün İzmir’in 26 milletvekiline ortak mücadele çağrısı yapan Yüksel, “Bu taşınır ve taşınmazlar İzmir’in malıysa bunun İzmir’de kalması için gelin ortak mücadele verelim dedim. Üç AKP’li milletvekiliyle birlikte validen de anında yanıt geldi. Vali, 'Bu işi biz yaptık, oldu bitti. Zaten siz de yargıya gittiniz. Bu işi niye gündemde tutuyorsunuz, ikide bir niye konuşuyorsunuz?' diyor. Sen İzmir’in mallarını alıp müdürlüklere vereceksin, sonra da yandaşa peşkeş çekeceksin, ben de İzmir’in milletvekili olarak sesimi çıkarmayacağım. Sesimizi çıkarmazsak yuh bize. Biz bu konuda sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Yargı yönünde sürdüreceğiz. Hukuki ve demokratik yollardan sonuç alamazsak, valiliğin önüne çadır kuracağız. Gerekirse Meclis’e gidip kuracağız. İzmir’in malı İzmirliye verilinceye kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİYOR

İzmir’in kamu kaynaklarının Özelleştirme İdaresi tarafından AKP’nin yandaşlarına peşkeş çekildiğini söyleyen CHP Milletvekili Alaattin Yüksel, “Diyorlar ki, 'Bu malları götürmüyoruz, müdürlüklere verilenler İzmir’de kalıyor.' İzmir’de kalmıyor arkadaşlar; Karayolları'nın, DSİ’nin, TEKEL’in Buca’daki arazilerini, Maliye’nin, Hazine’nin, kamu kuruluş müdürlüklerinin bütün mallarını satıyorsunuz. Türkiye’de Özelleştirme İdaresi diye baş belası bir kurum var. Kuş Cenneti'ni bile satmaya çalıştılar. Kendisi plan yapıyor, 1 emsal yerini 5 emsale çıkarıyor, yandaşlara peşkeş çekiliyor. Karayolları'nın arazisini kim aldı? Yandaş, AKP’nin belediye meclis üyelerine satıldı” diye konuştu.

AKP MİLLETVEKİLLERİ ZAVALLI DURUMDALAR

İzmir’in, geçen yıl merkezî bütçeye ödediği 38 milyar TL vergiye karşılık kamu yatırımlarından sadece 700 milyon TL’lik pay aldığını anımsatan Yüksel, “AKP hükümeti, yıllardır İzmir’i cezalandırıyor. İl Özel İdaresi malları konusunda da böyle. AKP’li milletvekilleri ise ne yazık ki bir irade gösterip, ‘Evet, bunlar İzmir’in mallarıdır, İzmir’de kalmalıdır’ diyemiyorlar” şeklinde konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Yüksel, “Biliyorsunuz, AKP’de her şeye bir kişi karar veriyor. AKP’li milletvekillerinin hallerine üzülüyorum. AKP’nin milletvekilleri, bunları konuşamıyorlar bile. Zavallı durumdalar. ‘Biz İzmir milletvekiliyiz, İzmirlinin oylarıyla seçildik. Öncelikle de İzmir’in, İzmirlinin haklarını savunmalıyız’ diyemiyorlar. Çok Acı bir durum” dedi.