İzü’de Rekor Doluluk Oranı

İzü’de Rekor Doluluk Oranı
Güncelleme:

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin 2015 ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonucuna göre, lisans kontenjanlarının doluluk oranı...

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin 2015 ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonucuna göre, lisans kontenjanlarının doluluk oranı yüzde 99.12 oldu.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ), 2015-2016 akademik yılında tüm lisans bölümlerinde tam ücretli kontenjanlarını kaldırdı, rekor düzeyde doluluk oranına ulaştı. Üniversitenin 25 lisans bölümündeki yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50 ve yüzde 25 burslu olarak ayarlanan kontenjanlar, yüzde 99.12 oranında doldu. İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, yaptığı değerlendirmede, LYS sonuçlarına göre 2015-2016 eğitim öğretim yılına, üniversitenin kontenjanlarının dolmasının yanı sıra tüm lisans bölümlerinde puanların yükselmesinin de önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Bu yıl üniversitedeki bin 252 kişilik öğrenci kontenjanının bin 241'inin dolduğunu söyleyen İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, "Lisans programlarına yapılan başvurularla yüzde 99'un üzerinde doluluk oranı yakaladık. Önceki yıllara oranla doluluk oranımızın ve puanlarımızın arttığını görüyoruz. Geleneğin değerlerine bağlı, geleceği şekillendirecek gençler yetiştirmek amacıyla ilerlediğimiz bu yolda, emin adımlarla hedefimize doğru ilerliyoruz" dedi.

Bu yıl tüm lisans öğrencilerine çeşitli oranlarda burs olanağı sunduklarını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Bulut sözlerine şöyle devam etti: "Bu kararı alan Mütevelli Heyetine ve üniversitenin Kurucu Vakfı İlim Yayma Vakfı'na teşekkür ediyorum. Bir vakıf üniversitesi olmanın verdiği sorumlulukla, öğrencilerimizi her yönden destekliyoruz. Biz, İZÜ'de her başarılı öğrenciye burs sözü veriyoruz. Tüm kontenjanlarımız farklı oranlardaki burslu öğrencilerden oluşuyor. Ayrıca öğrencilerimiz sene içinde gösterdikleri başarı neticesinde burs oranlarını yükseltebiliyorlar. Bunun yanında ücretsiz dil kurslarımızla tüm öğrencilerimizi en az 3 dil öğrenmeye teşvik ediyoruz. Çift anadal, yandal gibi olanakları da ücretsiz sunuyoruz. Amacımız başarılı öğrenciyi her açıdan desteklemek ve geleceğin lider gençlerini yetiştirmek."

Kaynak: İHA