JAKEM’in eğitimli köpekleri gösteri düzenledi

JAKEM’in eğitimli köpekleri gösteri düzenledi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılı tüm Türkiye ve yurt dışı temsilciliklerinde olduğu gibi Nevşehir’de de bir dizi etkinliklerle kutlandı. Nevşehir Gazi Stadyumu’nda düzenlenen törende, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılı tüm Türkiye ve yurt dışı temsilciliklerinde olduğu gibi Nevşehir’de de bir dizi etkinliklerle kutlandı. Nevşehir Gazi Stadyumu’nda düzenlenen törende, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı’nda (JAKEM) eğitilen köpekler gösteri düzenledi.

Dün Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve Belediye Başkanı Hasan Ünver’in çelenk sunumu ve sonrasında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına bugün yine Nevşehir Valiliği'nde devam edildi. Vali Ceylan, Cumhuriyet Bayramı kutlama tebriklerini kabul etti.

Daha sonra Gazi Stadı'nda devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinde ilk olarak Vali Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve Belediye Başkanı Hasan Ünver vatandaşların ve bayrama katılan öğrencilerin bayramını kutladı.

İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşan Vali Mehmet Ceylan, "Şüphesiz Cumhuriyet'in ilanı, Türk milletini muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak adımların en önemli aşamasını oluşturmaktadır. Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden öden vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da bir göstergesi olmuştur. Türkiye’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak kurum ve kuruluşlarıyla işleyen bir demokrasi düzenine, güçlü bir ekonomiye ve 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesi temelinde aktif bir dış politikaya sahip olmasının Cumhuriyet sayesinde olmuştur." dedi.

Öğrencilerin Cumhuriyet Bayramına ilişkin şiirler okumasının ardından Cumhuriyet ve 23 Nisan Ortaokulu halk oyunları ekiplerinin gösterisi ilgiyle izlendi.

Daha sonra, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı’nda iz takip, devriye, mayın ve bomba arama, yangın tespit, arama ve kurtarma, narkotik ve psikotrop madde arama, rehine kurtarma ve uyuşturucu madde bulumu konularında eğitilen Alman ve Belçika ırkı köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi.

Nevşehir’de Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri, bayram kutlamaları kapsamında düzenlenen atletizm yarışmalarının yanı sıra, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ilkokul, orta okul ve liseler arasında düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından verildi.

Gazi Stadı'ndaki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları resmi geçit töreni ile sona erdi. CİHAN

JAKEM’in eğitimli köpekleri gösteri düzenledi

JAKEM’in eğitimli köpekleri gösteri düzenledi

JAKEM’in eğitimli köpekleri gösteri düzenledi