Jatomi Fitness iflas etti ! Peki üyeleri ne yapacak ?

Jatomi Fitness iflas etti ! Peki üyeleri ne yapacak ?
Güncelleme:

8 şubesi ve 40 bin üyesi bulunan Jatomi Fitness, iflas etti.

Jatomi Fitness bir gecede tüm şubelerini kapattı. Merkezi yerlerde 8 büyük şubesi ve tam 40 bin üyesi bulunan Jatomi, bir saat içinde tası tarağı toplayıp kepenk indirdi. Sedece İstanbul'da binlerce Jatomi müşterisi büyük şok yaşadı. Mağdur olan üyeler tüm gün yetkililere ulaşmaya çalıştı. Polonya'daki merkezden yapılan açıklamada 'Üyüler yasal süreci izlesin' denildi.

Sadece İstanbul'da binlerce üyesi bulunan popüler spor salonu Jatomi Fitness, dün akşam itibarıyla tüm salonlarını üyelerinin kullanımına kapattı ve iflas başvurusu yaptı.

Şirket resmi kanallardan herhangi bir açıklama yapmazken çalışanlarına gönderdiği ve Türkiye'deki faaliyetlerine son verdiği yönündeki bir mektup sosyal medyaya yansıdı.

Polonya'daki merkeze ulaşan Habertürk, Türkiye'deki üyelerin durumunu sordu. Şirketin İdari Direktörü Trevor Brennan, elektronik posta yoluyla konuyla ilgili bilgi verdi.

Brennan cevabında şirketin Türkiye piyasasına girdiği ilk günden bu yana ağır mali kayıplar yaşadığını uzun süren mücadelelerine artık devam edemeyeceklerini belirtti.

"ÜYELER YASAL SÜRECİ İZLESİNLER"

Türkiye'deki faaliyetlerini durdurma kararını almamak için çok uğraştıklarını, tüm yolları denediklerini ama başarılı olamadıklarını söyledi.

ÇALIŞANLAR 3 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR

Spor salonunun iflas etmeden bir hafta önce Mecidiyeköy'deki şubesinde yüzde 50 indirime gittiği öğrenildi. Ayrıca çalışanlarının da son 3 aydır maaşlarını alamadığı belirtilirken, şirket buSabah itibarıyla uluslararası şirketlerinde Türkiye'yi listesinden çıkardı.

SADECE ÇALIŞANLARA BİLDİRİLDİ

Zor durumda kalan üyelerin Türkiye'deki tüm yasal yollara başvurmalarından başka bir şey söyleyeyeceğini belirten Brennan mailinde, şirket haciz sürecindeki tüm sorumluluklarını yerine getireceklerini hatırlattı.

Mektupta yer alan ifadeler şöyle;

“Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Endonezya ve Malezya’da 60’ın üzerinde spor kulubü bulunan “Jatomi Fitness & Spa” organizasyonunun bir parçası olarak 16.05.2011 tarihinde Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan şirketimiz gösterilen tüm çabalara rağmen hedeflenen başarıya ulaşamamıştır. Alınan önlemler ve gerçekleştirilen tasarruflar ile maliyet artışının önüne geçilmek istenmiş ise de maliyetlerin artarak devam etmesi Türkiye’deki yapılanmayı diğer şirketlerimiz içerisinde zarar eden ülke pozisyonuna sokmuştur. Sonuç olarak zararın katlanarak büyümesini önlemek amacıyla Türkiye’deki faaliyetlerimize son verilmesi ve şirketin içindeki iflas durumunun yetkili mahkemeye bildirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu doğrultuda şirketimiz faaliyetlerinin yarın itibarıyla sonlandırılacağı ve kulüplerin kapatılacağı hususlarını bilgilerinize sunarız. Yasal haklarınız bakımından hukuki süreci yakından takip etmenizi ve iflas idaresine bu kapsamda gereken başvuruda bulunmanızı rica ederiz.”

İNTERNET SİTESİ AÇILMIYOR

Spor salonunun internet sitesini ziyaret etmek isteyenler ise  dün akşamdan bu yana "bakımda" ibaresi ile karşılaşıyor.

Etiketler şube jatomi fitness