Joe Biden: ''İnternet oyunu zannettik''

Joe Biden: ''İnternet oyunu zannettik''

Başbakan Binali Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ortak basın toplantısı düzenliyor.

Başbakan Binali Yıldırım ile bugün Türkiye'ye gelen ABD'nin iki numarası Başkan Yardımcısı Joe Biden ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Biden şu ifadeleri kullandı:

Bugün Türkiye'ye bakınca inanılmaz saldırının hayata geçirdiği için üzüntülerimi dile getirmek istiyorum. Bu saldırıda aynı zamanda Cumhurbaşkanı ve Başbakan da öldürülmek istemiştir. Sayın Başkan Obama bugün Türkiye'ye gelmemi istedi. Dostluğumuzu bütün dünyaya göstermek istedik.

Türkiye bizden herhangi bir şekilde yardım isterse biz bu yardımı yapmaya devam edeceğiz. Saldırıdan sonra desteklerini bildiren ilk ülkelerden birisi ABD'ydi. Olaylar gerçekleşirken biz bunun gerçek olup olmadığını anlayamadı. Meclis binasını ziyaret ettiğimde buraya nasıl bir saldırı olduğunu gördüm. Sizin harabeye dönen ofisinizi gördüm. Çok şükür siz orda değildiniz. Bu bombalar başka yerlere isabet etseydi kim bilir kaç kişi hayatını kaybedecekti. Sizin bu saldırılar sırasında Meclis'i terk etmememeniz sizin kararlılığınızı da gösterir.

Türk halkı da bu duyguları yüreğinde hissetti. Bütün dünya bunu seyrederken Cumhurbaşkanı'nın başkente gelişini gururla izledeiler. Cumhurbaşkanının çağrısından sonra Türk halkı sokaklara döküldü. Biz eğer saldırılar sırasında burada olsaydık Türk halkının demokratik mücadelesini desteklerdik ve bütün dünya da bunu görürdü.

Vatandaşlar tankların üzerine çıkarak bu ülkeyi korumaya çalıştılar. Onlar kendi ülkelerinin güçlü canlı kararlı ve dempokratik kalması için hayatlarını verdiler. Biz onların fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Amerikalıların bu konuda bilgisi vardı gibi söylentiler işitiyoruz. ABD asla bu kalkışmadan önceden haberi olmadı. Eğer ABD'nin bu kalkışmadan önceden bir bilgimiz olsaydı bunu engellemek için elimizden geleni yapardık.

Biz Türkiye hükümeti ile değil Türkiye halkı ile omuz omuzayız. Türkiye'nin ABD'den daha iyi dostu yoktur. Biz her zaman ortak değerlerimiz ve ortak güvenliğimiz için birlikteyiz. Bu olaydan sorumlu olanları size getirmek için her iki cemiyetin temeli olan yasalar vardır. Sizin ve türk halkının Gülen hakkında yoğun hisleri vardır. Şuan bize verilen belgeleri inceliyoruz. Bizim yasalarımız suçlularIn teslimi konusunda yasalarımız vardır bu yasalar yerine gelirse Gülen'i teslim edebiliriz. Bizim herhangi bir kişiyi koruma niyetimiz yoktur ama yasalarımıza uymak zorunluluğumuz vardır.

Bütün delilleri göz önünde bulundurarak Amerikan mahkemesine başvuracağız. Bu biraz zaman alabilir. Adalet bu şekilde çalışıyor. Türk milletinin kızgın olduğuna inanıyorum ama süreç devam edecek. Görüşmelerimizi yerine getireceğiz.

Son saldırıda bir düğünde çoğu çocuk 54 kişi hayatını kaybetmiştir. Bu sadece sizin ülkenizde olan bir olay değil. Amerika tüm bu korkakça hareketleri reddetmektedir. Ben bu terör saldırılarında ölenlerin yakınlarına taziyelerimi iletiyorum.

Terör örgütlerinin bütün amacı bizim inandığımız her şeyi mahvetmektir. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Türk halkıda Amerikan halkı gibi terör karşısında eğilmeyecektir. Biz birlikte duracağız ve demokrasimize zarar verenlere karşı birlikte duracağız. Darbe girişiminden sonra Türkiye'yi DAEŞ'le mücadelesinde sonra tebrik ettim. Biz de DAEŞ'i Suriye'de ya da başka yerlerde vurmaya devam edeceğiz. Biz daimi bir çözüm yolu bulmak için bir çözüm yolu bulacağız. Sayın Başbakan size 3 milyon mülteciye kucak açtığınız için teşekkür ediyorum.

Etiketler Joe Biden