Judoda Ebru ve Dilara yine podyumda

Judoda Ebru ve Dilara yine podyumda

Judoda Kadın Milli Takımı, olimpik sıralamaya puan veren ve Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlenen Avrupa Açık’ta iki madalya kazandı. 48 kiloda iki hafta önce Avusturya’da altın madalya alan Ebru Şahin bu kez gümüş madalya...

Judoda Kadın Milli Takımı, olimpik sıralamaya puan veren ve Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlenen Avrupa Açık’ta iki madalya kazandı.

48 kiloda iki hafta önce Avusturya’da altın madalya alan Ebru Şahin bu kez gümüş madalya taktı. Aynı sıklette Dilara Lokmanhekim de bronz madalya ile podyumda Ebru’ya eşlik etti.

Judoda, 2016 Yaz Olimpiyatı’na katılacak sporcuları belirleyecek dünya sıralaması için puan toplama yarışı her geçen hafta kızışıyor. Dünya judosunun gözü bu hafta sonu Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’daydı. Tek günlük Avrupa Açık turnuvasını Türkiye, bir gümüş, bir de bronz madalya ile kapattı.

İki hafta önce Avusturya’da düzenlenen Avrupa Açık’ta 48 kiloda Türkiye üç madalya birden kazanmıştı. Ebru Şahin altın, Dilara Lokmanhekim ve Sümeyye Akkuş da bronz madalya elde etmişti. Podyumda kalan tek boşluğa Rumen sporcu çıkmıştı.

TARTIŞMALI KARAR

Bu haftasonu da 48 kiloda dört madalyadan ikisi Türkiye’nin oldu. Ebru Şahin, kürsünün ikinci basamağına, Dilara Lokmahekim de üçüncü basamağına çıktı.

Prag’ta Ebru, Belçikalı, Macar ve Rus rakiplerini geçerek ulaştığı finalde, judonun ekol ülkelerinden Güney Kore’nin sporcusu Bo Kyeong Jeong ile karşılaştı. Ebru maçın başında bir ceza aldı ama rakibini yuko puanı düşürüp, öne geçti. Ardından hakemlerin tartışmalı bir kararıyla Güney Koreli Jeong da yuko puanı alan. Bu karara Teknik Direktör Ercan Çakıroğlu uzun süre itiraz etti ama sonuç değişmedi. Bu puanın ardından cezası olduğu için yenik duruma düşen Ebru, pes etmedi ve rakibine son saniyede ceza aldırıp, maçı altın puana götürdü. Altın puanda bir dakika dolarken Ebru’ya bir ceza daha verildi ve maç sona erdi.

Geçen yıl Gençlerde Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi olan Dilara Lokmanhekim ise Prag’da İtalyan ve Rus rakiplerini geçerek ulaştığı yarı finalde, finalde Ebru Şahin’i de yenen Koreli Jeong’a kaybetti. Üçüncülük maçında Macar Reka Pupp’u yenen Dilara, kürsüye çıkmayı başardı.

SIRALAMADA YÜKSELECEKLER

Ebru, bu ikiciliği ile dünya sıralamasında hanesine 60 puan daha yazdırdı. Üçüncü sırayı alan Dilara ise 40 puan kazandı. Böylece müsabakalar öncesi 22. sırada bulunan Ebru Şahin ve 31. basamakta bulunan Dilara, güncellenecek yeni listede biraz daha yukarı tırmanacaklar.

CİHAN