• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
Erdoğan'dan yine çok tartışılacak sözler
Bu karar Türkiye’de bir ilk !
Bu sözcükler takibe alınıyor !
ATM’ye dokunan yanıyor
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Kabak Tadı Vermesin !

CHP, 12 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilmelerine rağmen yargı tarafından salıverilmeyen Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay için yemin etmeme eylemini sürdürüyor. Bu eylemin sonuna kadar haklı bir eylem olduğunu ve Balbay ve Haberal için CHP’nin gösterdiği direnci takdir ettiğimi söylemeliyim.

Fakat birçok hukukçuya göre yemin etmeyen bir vekil meclise girebilir, maaşını alabilir ama yasama görevine katılamaz. Kudretli, dediğim dedik bir iktidar ile yönetilirken CHP’nin ve diğer muhalefet partilerinin mecliste varlıkları bu ülkede yönetimde eşitliği, adaleti getirmiyor ama temsilde adalet açısından çok seslilik her zaman için iyidir.

Başta AKP ve MHP olmak üzere siyasi partiler ve iktidar yanlısı kalemler CHP’nin eylemi ile ilgili “ayda 13 bin TL maaşı çalışmadan alacaklar”, veya “iki kişi için 12 milyon oy yok sayıyorlar” diyerek kara propagandaya başladılar bile. CHP haklı iken haksız konuma düşürülebilir!

İktidar ve iktidar yanlısı yazarlarca CHP’nin bu eyleminde altyapı sorunu olduğu dikte ediliyor. Plansız, programsız ve ikinci adımın tasarlanmadan eyleme geçirildiği kanısı ne yazık ki artık geniş kitlelerde taban bulmaya başlıyor.

Diyelim ki iki vekil salıverilmedi. Ne olacak? Yemin edilecek mi veya nereye kadar yemin edilmeyecek, belli değil! Üstelik CHP’ye oy vermiş 12 milyon civarında insan mecliste temsil edilmeyi bekliyor!

Bu durumu anlatmak için Türkçede güzel deyimler vardır. Şöyle özetleyebiliriz: Fazla naz yapıp aşık usandırmadan ve kabak tadı vermeden, tadında bırakmalı! Ama nasıl bırakılmalı, işte bütün mesele bu! Tüm sorumluluk CHP’ye yüklenmemeli.

http://www.twitter.com/yolagiden

Bu yazı toplam 1114 defa okunmuştur
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya 1 yorum yapıldı.
  • işin cılkı cıkıyor....misafir08 Temmuz 2011 Cuma 14:14

    Yazının sonunda belirtmişsi kabak tadı vermeden bu iş çözülmeli.
    Benim şahsi düşüncem chp başta yanlış yaptı yemin edip meclise girmeliydi çözüm yollarını aramalıydı bu sürecte sonuç alamassa gereği yapılır sine millete dönülür topu istifa edilebilirdi secmene daha iyi anlata bilirdi kendini şimdi akp bu işi iyi kullanıyor meclisi tıkayanın chp olduğun işliyor buda chp inçin iyi değil..
    OKAN

    BeğendimBeğenmedim
Yazarın Diğer Yazıları
MANŞETLER
İsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Savarona’da fuhuş partisi !İsrail'den Türkiye'ye One MinuteEurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !Bir efsane sona erdi...Milliler uzatmada yıkıldı !Sarıgül, 2015 planını anlattı !Hacizde kredi kartlı dönem !''Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın''
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim