Kabotaj Bayramı Beşiktaşta Kutlandı

Kabotaj Bayramı Beşiktaşta Kutlandı

Beşiktaş’ta düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları boğazı görsel bir şölene dönüştürdü. Çok sayıda balıkçı teknesi denize açılırken, su altında gösteri yapan bir balerin Türk bayrağı açtı.

- Beşiktaş’ta düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları boğazı görsel bir şölene dönüştürdü. Çok sayıda balıkçı teknesi denize açılırken, su altında gösteri yapan bir balerin Türk bayrağı açtı.

Beşiktaş Belediyesi tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Ortaköy İskelesi’nde yapılan bale gösterisi beğeni toplarken, bir balerinde su altında gösteri yaparak Türk bayrağı açtı. Kutlamalar kapsamında çok sayıda balıkçı teknesi boğaza açılarak gösteri düzenledi. Teknelerle birlikte boğaza açılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kaptan köşkünde poz vermeyi de ihmal etmedi.

Başkan Hazinedar, 1926'da ulusal denizciliğin desteklenmesi için yapılan yasal düzenlemenin yıl dönümü olduğunu belirterek, Türkiye’nin 8 bin kilometreyi aşan deniz sahiline sahip olduğunu fakat denizciliğin ve balıkçığın arzu edilen düzeyde olmadığını ifade etti.

“BEŞİKTAŞ İSTANBUL’UN KALBİDİR”

Konuşmasına Barbaros Hayrettin Paşa'nın torunları olduklarını belirterek devam eden Hazinedar, ''Beşiktaş, İstanbul'un kalbidir. Deniz müzesiyle, Barbaros Hayrettin Paşa türbesiyle ve abidesiyle bunu simgeleyecek bütün adımları atmak istiyoruz” dedi.

Milli bayramlara hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirten Hazinedar, “Bu sırattan geçmek için bayrağa, geleneğimize de inancımıza da ihtiyacımız var. Her şeyden önemlisi milli duygulara ihtiyaç var. Milli bayramlar bu açıdan çok önemlidir. Ben istiyorum ki Denizcilik bayramı da diğer ulusal bayramlar gibi güçlü kutlansın” dedi.