Kaçak avcılardan ''acımasız'' yöntem

Kaçak avcılardan ''acımasız'' yöntem

Mersin'de kaçak olarak avlanan 2 kişinin, gözlerini tutkalla bantladıkları güvercinle tuzak kurduğu tespit edildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde kaçak avlanırken yakalanan 2 kişinin şahinleri avlamak için gözlerini tutkal sürüp bantladıkları güvercin ile göz kapaklarını diktikleri kerkenez kuşunu tuzak amaçlı kullandıkları tespit edildi.

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı, fahri av müfettişi Tufan Dokucu, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlıklı Mahallesi kırsalında 2 kişinin şahin avlamaya çalıştığı ihbarı üzerine jandarma ekipleriyle beraber olay yerine gittiklerini bildirdi.

Suriyeli 2 şüpheliyi kurdukları düzenekler ve tuzaklarla suç üstü yakaladıklarını aktaran Dokucu, zanlıların av için kuşlara uyguladıkları yöntemi görünce büyük şaşkınlık yaşadıklarını ifade etti. Kullanılan yöntemi "acımasızca" olarak tanımlayan Dokucu, şöyle devam etti:

"Ben ilk defa bu kadar acımasızca, vicdansızca bir düzenek gördüm. Bu düzenekte evcil güvercinin gözleri tutkal sürülerek bantlanıyor. Vücuduna ise kalın tellerle gövdesine tutturulan ve etrafına gelecek kuşun takılacağı bir düzenek bağlanıyor. Aynı düzenekten kerkenez kuşuna da yapılıyor fakat kerkenez kuşunda vicdanları sızlatacak bir göz kapağı dikimi yapıyorlar. Daha sonra bu kuşları araziye aralarında 10-15 metre mesafe olacak şekilde konuşlandırıp beklemeye başlıyorlar."

Dokucu, yakalanan zanlılara jandarma tarafından Kara Avcılığı Kanunu kapsamında idari işlem yapıldığını belirterek, Tarsus Hayvanat Bahçesinde yapılan müdahaleyle gözleri açılan kuşların tedavilerinin ardından doğaya salınacağını kaydetti.

AA