Kaçak Kazı Yapanlar Jandarma Tarafından Yakalandı

Kaçak Kazı Yapanlar Jandarma Tarafından Yakalandı

Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada 3 farklı bölgede kaçak kazı yapan 12 kişi yakalandı.

Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada 3 farklı bölgede kaçak kazı yapan 12 kişi yakalandı. Yakalanan şüphelilerin kepçe ile kazdığı tahmin edilen bölgenin Roma ve Bizans dönemine ait yerleşim yeri olduğunu andıran buluntuların yer aldığı ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, kaçak kazı yapanlarla ilgili çalışma yaptı. Yapılan ilk çalışmada Baskil ilçesinde bazı şüphelilerin tarihi eser bulmak için kazı yaptığı bilgisini alan jandarma ekipleri harekete geçti. Yapılan baskında jandarma ekipleri şüpheliler H.İ., F.T., S.A. ve M.E.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

Çalışmasını sürdüren jandarma ekipleri merkeze bağlı Sancaklı köyünde de definecilerin kazı yaptığı bilgisine ulaştı. Yapılan baskında defineciler tarafından iş makinesi ile açılmış Roma ve Bizans dönemine ait yerleşim yeri olduğu tahmin edilen alanda 3 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheliler M.K., H.K. ve A.Ö. gözaltına alındı.

Keban ilçesinde de kaçak kazı yapan şüpheliler A.K., A.S., A.Ç., S.E. ve M.S. jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında yasal işlem yapılırken, olay yerlerinde 2 adet define arama detektörü ile çok sayıda kazma ile kürek ele geçirildiği öğrenildi.

Sancaklı köyünde kepçeyle kazılan bölgenin Roma ve Bizans dönemi ile M.Ö. binli yıllara ait yerleşim yerleri olma ihtimali nedeniyle gerekli araştırmanın yapılarak sit alanı ilan edilmesi için müze müdürlüğüne bildirildiği iletildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.