Kaçırılan askerden haber yok !

Kaçırılan askerden haber yok !

Erzincan'daki birliğine giden asker PKK'lılar tarafındna kaçırılmıştı. Askerden 25 gündür haber alınamıyor.

Erzincan'daki birliğine giderken yol kesen PKK'lı teröristler tarafından Tunceli'de kaçırılan er Müslüm Altıntaş'ın ailesi, oğullarına kavuşacağı günü bekliyor. Gözyaşı döken baba Şevket Altıntaş, "Bizi paramparça ettiniz, oğlumu istiyorum" dedi.

Acemi birliğini tamamladıktan sonra dağıtım izni için memleketi Gaziantep'e gelen Müslüm Altıntaş, geçen 2 Ekim günü birliğine teslim olmak üzere otobüsle Erzincan'a hareket etti. Ancak, Erzincan'a giden Altıntaş kendisi gibi asker olan Ağrı'ya giden Adil Kavaklı ile Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırıldı. Yetkililerin haber vermesiyle çocuklarının yol kesen teröristlerce kaçırıldığını öğrenenbaba Şevket, anne Songül ve kızları Goncagül Altıntaş, büyük üzüntü yaşadı. Günlerdir çocuklarından haber almayı bekleyen ve sürekli gözyaşı döken Altıntaş ailesi, oğulları Müslüm'e biran önce kavuşmanın hayalini kuruyor.

ANNE: BEN OĞLUMU İSTİYORUM

Oğlunun kaçırılmasının ardından kahrolan ve günlerdir gözyaşı döken anne Songül Altıntaş, "Vatani görevini yapıp gelsin diye askere gönderdim. Oğlum şimdi nerede? Artık dayanamıyorum ve oğlumu istiyorum" dedi. Astım hastası olan oğlunun sürekli rüyalarına girdiğini de dile getiren Songül Altıntaş, "Oğlum rahatsız, dağda dayanamaz. O soğuklara, toza toprağa dayanamaz rahatsızlanır. Kimseye zararı dokunmamış olan oğlumu bana versinler. Devletten oğlumu istiyorum. İçim yanıyor, artık dayanamıyorum. Her gece rüyalarıma giriyor 'anne gel seni çağırıyorum' diyor. Ama ben oğluma ulaşılamıyorum" diye gözyaşı döktü.Kaçırılan askerin anneannesi Fethiye Yılmaz da torununun biran önce geri dönmesi için sürekli dua ettiğini söyledi.

BABA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ: BU SAVAŞ BENİM CANIMI YAKIYOR

PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan er Müslüm Altıntaş'ın KOAH hastası olan babası Şevket Altıntaş da biran önce çocuğunun evine dönmesini istedi. Oğlunun kaçırıldığını kendisini karakola çağıran polis ve buradaki askeri yetkililerden öğrendiğini anlatan Şevket Altıntaş, canının yandığını söyleyerek sinir krizi geçirdi. Göğsünü yumruklayan ve gömleğini parçalayan Müslüm Altıntaş şunları söyledi:"Müslüm benim tek oğlum. Kime ne diyeyim? Lanet gelsin kavganıza, yeter. Ben halkım ve canım yanıyor. Benim için savaşıyorsanız başka şekil savaşın çünkü benim canımı yakıyorsunuz. Bir oğlum var, askere gönderdim. Şimdi oğlum ya askerde ya evimde olsun istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Oğlum sürekli gözümün önünde, kimin ne hakkı var buna. Bizi koyduğumuz halimiz bu, artık yeter. Binlerce, milyonlarca insanın canı yandı. Biz bu haldeyken bir yetkili arayıp 'geçmiş olsun' bile demedi, bizi insan yerine koymadı. Tek isteğim oğluma kavuşmak. Yüreğim yanıyor, oğluma kavuşayım ondan sonra isterse beni kessinler.