Kaçtığı kocasını o sözleri bile kurtaramadı !

Kaçtığı kocasını o sözleri bile kurtaramadı !

Sivas'ta bir kişi 6 yıl önce 14 yaşındaki kızı kaçırdı, 10 yıl 10 ay hapis cezası aldı.

Sivas’ta 6 yıl önce, 14 yaşındaki kızı kaçırarak evlenen Murat Duman 10 yıl, 10 ay hapis cezasını çarptırıldı.

İstiklal Mahallesi’nde sobalı evde kaynanası Ümmühan Saygın ile birlikte yaşayan Zeynep Duman’ın (20) hayatı Türk filmlerini aratmıyor. Anneannesi tarafından büyütülen babasını hiç tanımayan Duman 14 yaşına geldiğinde, Murat Duman (25) ile tanıştı. Kız isteme merasimi olduktan sonra nişanlanan çiftin hayatı daha sonra kabusa dönmeye başladı. Zeynep Duman’ın annesi Eşe Maraşlı ile tartışan Murat Duman, kaynanası Eşe Maraşlı’yı uyardı. Bu duruma sinirlenen Eşe Maraşlı nişanı bozmaya kalktı. Birbirlerini seven genç çift aralarında anlaşarak kaçmaya karar verdi. Nişanlısı Zeynep’i anne evine getiren Murat Duman’dan, kaynana Eşe Maraşlı polise başvurarak şikayetçi oldu.

Karakolda biten bu kaçırma olayından sonra Murat Duman, çocuk istismarından dolayıcezaevine gönderildi. 3 ay hapiste yattıktan sonra tahliye olan Duman, askere gitti. Bu sırada çiftin Batuhan (5) adlı bir erkek çocuğu dünyaya geldi. Murat Duman askerden geldikten sonra Zeynep Duman bu sefer Damla (2) adında bir kız çocuğu daha dünyaya getirdi. Aradan geçen 6 ay sonra Eşe Maraşlı çiftten bir kez daha şikayetçi oldu. Bu sırada Zeynep polis tarafından eşinin yanından alınarak yurda yerleştirildi. Bir süre sonra Murat Duman’ın annesi Ümmühan Saygılı iddiaya göre, Eşe Maraşlı’ya para vererek Zeynep’i yurttan çıkardı ve evine getirdi. Çift, 11 Kasım 2012 tarihinde resmi nikah işlemlerini de tamamladı. Aradan geçen 6 yıl sonra kamu davasına dönen kız kaçırma olayı nedeniyle Murat Duman’ın cezası Yargıtay tarafından onaylandı. 10 yıl 10 ay hapis cezası alan Duman işyerinde çalıştığı sırada polisler tarafından alınarak Sivas Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Eşinin 9 aydır cezaevinde yatmasıyla 2 çocuğuyla birlikte ortada kalan Zeynep Duman yetkililerden yardım bekliyor.

"OĞLUMU HAPSE ATTILAR, AİLESİ PERİŞAN DURUMDA"

Murat Duman’ın annesi Ümmühan Saygılı, oğlunun hapse girmesiyle torunlarının zor durumda kaldığını söyledi. Yetkililerde yardım bekleyen Saygılı, “Murat ile Zeynep tanışmışlardı. Allah’ın emri ile gittim annesinde istedim. Annesi verdi yüzük taktık. Murat askere gidip gelene kadar evlenmeyeceklerdi. Biz gelinimizi 14 değil 17 yaşında olarak biliyorduk. Benim oğlum da 19 yaşındaydı sonra oğlum kızın annesini uygunsuz bir yerde gördüğü için annesi nişanı bozdu ‘ben kızımı vermiyorum’ dedi. Kızı kaçtı benim evime geldi. Ben kızı götürdüm karakola teslim ettim. Aradan bir hafta geçtikten sonra annesi gelinime işkence uygulamış gelinim tekrar kaçtı geldi. Ben o sıralar hastanede yatıyordum eve geldiğimde çok şaşırdım. Oğlum bana dedi ki ‘Zeynep artık benim eşim olmuştur ben daha geri gönderemem’ dedi. Aradan geçen 5 ay sonra annesi benden para istedi bende parayı durumum olmadığı için veremedim. Mağazalardan eşya alıp sattıktan sonra annesine 4 bin lira para verdim. Parayı kabul etmeyip gitti oğlumu karakola şikayet etti. Oğlumu da beni de yakalattırdı. Oğlum daha sonra hapse girdi üç ay yattı. Gelinimi yurda aldılar annesine gitmek istemedi. Annesine para verdikten sonra gelinimi yurttan çıkardık. 3 ay yattıktan sonra cezası belirlendi. Aradan 5 sene geçti ve bu suç geldi 10 sene 10 ay olarak Yargıtay cezayı onadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Saygılı gelininin şiddet görmesi nedeniyle onu sahiplendiğini söyledi.

Kocasının hapse girmesiyle zor durumda kalan Zeynep Duman ise, “Ben eşimi çocuklarımın babasını istiyorum. Yuvam dağıldı benim annemden dolayı kaçmak zorunda kaldım. Küçük yaşta olduğum için eşim şuanda cezaevinde ne yapacağımı bilmiyorum çok çaresiz bir durumda kaldım. Annem bana şiddet uyguluyordu o yüzden kaçmak zorunda kaldım. Birkaç kerede annem beni bıçaklamaya kalktı. Ne yapacağımı bilmediğim için Murat’a sığındım ondan sevgi gördüğüm için onların yanına gitmedik istedim. Annem 6 ay sonra beni şikayet etti o zaman beş aylık hamileydim. Ondan sonra eşimi 3 ay cezaevine attılar. 3 ay sonra çıktı askere gitti. 5 sene sonra Yargıtay’dan kararımız geldi 10 yıl 10 ay olarak ceza verdiler. Şuanda 9 aydır hapiste yatıyor.” dedi.

"CUMHURBAŞKANINDAN YARDIM İSTİYORUM ÇOCUKLARIM BABASIZ KALMASIN"

Annesinin kendisini dövdüğünü polisler karşısında inkar ettiğini söyleyen Zeynep Duman korkudan polislere bir şey söyleyemediğini belirterek, “Çok çaresizim fırsatını bulduğum zaman eşime yine kaçtım kendi rızamla evlendim. Ne olduysa kendi rızamla oldu herhangi bir zorlama olmadı. Ben eşimi istiyorum çocuklarımın babasını istiyorum bu yüzden yuvam dağıldı yuvamı tekrar kurmak istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum çocuklarım babasız kalsın istemiyorum. Ne yapacağım bilmiyorum yardım etsinler bana” diye konuştu.

"EŞİME KAÇMASAYDIM ANNEM BENİ KÖTÜ YOLA DÜŞÜRECEKTİ"

Annesinin kendisine kötü şeyler yapmaya çalıştığını ileri süren Zeynep Duman, “Annem bana kötü şeyler yapmaya çalıştı. Ben dayanamadım iki kez evden kaçarak eşimin yanına gittim. Ben yurda gittiğimde annem beni para karşılığı yurttan çıkardı. Babam ile 15 yaşındayken tesadüfen tanıştım. Ancak babamda sahip çıkmadı bana. Çocuklarım babasını istiyor hep yalan söylemek zorunda kalıyorum" dedi.