• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 60.663
  • Dolar
  • 1,7655
  • Euro
  • 2,3325
  • Altın
  • 651,49
  • Ankara : -3 °C
  • İstanbul : 2 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 8 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : 0 °C
Çerkezler ve Lazlar da anadil için karar aldı
Dünya bu işkenceyi konuşuyor
Bu listede sizin de adınız olabilir
İşte PKK'nın infaz belgeleri
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Kaddafi'nin büyük hayali

Kaddafi'nin büyük hayali
Libya lideri Kaddafi, Afrika Birleşik Devletleri kurulması hayalini kuruyor...
28 Temmuz 2010 / 11:21

Libya lideri Muammer Kaddafi, Afrika Birleşik Devletleri kurulması hayalini hala koruduğunu, bu hafta yapılan Afrika Birliği zirvesinin bu yönde bir adım olduğunu söyledi.

Uganda’nın başkenti Kampala’da yapılan Afrika zirvesinde, daha önceki zirvelerde olduğu gibi bir Afrika hükümeti kurulması konusu ele alındı.

Kaddafi, zirvenin bitiminde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Afrika’nın kendi tarihi ve doğru yolunda gittiği konusunda tatmin oldum. Günün birinde o da Amerika Birleşik Devletleri gibi olacak" dedi.

Muammer Kaddafi, Afrika yönetimi kurulmasına yaklaştıklarını ve her seferinde Afrika’nın problemlerini çözdüklerini, barış ve birlik yolunda ilerlediklerini söyledi.

Yıllardır bir Afrika birliği hükümeti kurulmasının peşinde koşan Kaddafi, bunun Afrika’nın Batı’nın müdahalesi olmaksızın kalkınmasının tek yolu olduğunu düşünüyor. Ancak, bağımsızlıklarını sömürgecilerden çok da uzak olmayan bir zaman önce kazanan birçok Afrika ülkesi, egemenliğinden vazgeçmek istemiyor.

 

634
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim