Kadın astsubaydan olay yaratacak sözler !

Kadın astsubaydan olay yaratacak sözler !

Hakkari'de yaralanan ve şehit olan Jandarma uzman onbaşı Mustafa Kemal Özata'nın cenazesine kadın astsubayın sözleri damgasını vurdu.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde 14 Ağustos günü arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi altındayken dün şehit olan 23 yaşındaki jandarma uzman onbaşı Mustafa Kemal Özata, memleketi Konya'da 3 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehidin annesi Cennet Özata, oğlunu zor şartlarda büyüttüğünü anlatırken yanındaki görevli kadın astsubay, "Teyzem bilmem mi? Zengin olan asker olur mu? Olmaz. Zengin olan askerde olmaz, şehitte olmaz" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca'da arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 2'si ağır 6 asker de yaralandı. Ağır yaralanan askerlerden jandarma uzman onbaşı Mustafa Kemal Özata, Van'da ilk tedavisinin ardından Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne sevk edildi:

14 GÜN SONRA ŞEHİT OLDU

Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata, GATA'da 14 gün süren yaşam mücadelesini dün yitirerek şehit oldu. Şehit Özata'nın cenazesi dün akşam saatlerinde Türk Yıldızları'na ait uçakla Konya'ya getirildi.

Beyhekim Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan şehidin naaşı bugün, morgdan alınıp baba evine getirildi.

ŞEHİT ABLASI, KARDEŞİNİN KEPİNİ ELİNDEN BIRAKMADI

Üçü kız 7 kardeş olan şehit Özata'nın cenazesini evin önünde TIR şoförü babası Mehmet Özata, annesi Cennet Özata, kardeşleri ve yakınları karşıladı. Kardeşlerinden bazıları ise Türk bayrağına sarılı tabutun cenaze aracından çıkartılıp, eve getirildiği sırada asker selamı verdi. Şehidin kız kardeşleri gözyaşlarını tutamadı.

Şehidin ablası Canan Özata da kardeşine ait kepi elinden hiç bırakmadı. Kepi okşayıp öpen Canan Özata, "'Canım kardeşim sana kim kıydı?" dedi.

ŞEHİT KARDEŞLERİ: AĞLAMAYIN AYAKTA DİK DURUN

Şehidin kardeşleri ise zaman zaman birlerine "Ağlamayın, ayakta dik durun" diye uyarıda bulundu. Bir kardeşi ise ağlamayın "O cennete gitti'" diye diğer kardeşlerini teselli etmeye çalıştı. Şehit cenazesi baba evine alınıp, helallik alındıktan sonra dualar eşliğinde tekrar cenaze aracına kondu.

GAZOZ ŞİŞELERİNİ SATIP, HARÇLIK YAPMIŞ

Güçlükle yürüyen şehit annesi Cennet Özata, kızları ve beraberindeki görevli kadın astsubayla birlikte dini ve askeri törenin yapılacağı Musalla Mezarlığı'nın içinde "Namazgah" olarak adlandırılan alana geldi.

Anne Özata, tören alınana gelirken, yanındaki görevli kadın astsubaya, oğlu Mustafa Kemal Özata'yı zor şartlar altında büyüttüğünü anlattı. Oğlunun liseden mezun olduktan sonra pazarlarda çalıştığını belirten Cennet Özata, oğlunun küçük kardeşlerine ise, "Şimdi sizin durumunuzda ne var. Ben gazoz şişelerini satıp harçlık yaptım" diye öğütler verdiğini söyledi.

KADIN ASTSUBAY: ZENGİN OLAN ASKER DE OLMAZ, ŞEHİT DE

Eşinin şoför olduğunu ifade eden şehit annesi Cennet Özata, "Babası şofördü. Nüfusumuz çoktu. Çocuklarım küçüklü, büyüklülerdi. Kendi kendilerini idare ederlerdi" dedi.

Bu sırada şehit annesi Cennet Özata'nın elinden tutan görevli kadın astsubay, "Teyzem bilmem mi? Zengin olan asker olur mu? Olmaz. Zengin olan; asker de olmaz, şehit de olmaz. Ne güzel evlatlar yetiştirmişsin" diyerek onu teselli etmeye çalıştı.

Sözlerine devam eden anne Özata, 7 çocuğunun olduğunu, birbirlerine saygılı olduklarını, en büyük ağabeylerinin sözlerinden çıkmadığını belirtti. Oğlunun şehit olması karşısında söyleyecek söz bulamadığını belirten Cennet Özata, "Kuzum Mustafam. Ne diyeyim ben, diyecek sözüm yok. 15 gündür bir şey yapamadım. Allah'tan gelene bir şey yapılmaz. Van'dan iyileşecek diye geldi ama olmadı" dedi.

Cennet Özata ve kızları, tören alanında kendileri için ayrılan yere geçti. Bu sırada elindeki şehit kardeşine ait fotoğrafı yere düşüren abla Canan Özata, yakınlarının yardımıyla fotoğrafı yerden alıp öptü.

NAMAZI MÜFTÜ KILDIRDI

Şehit uzman onbaşı Mustafa Kemal Özata için yapılan askeri törenin ardından Konya Müftüsü Ali Akpınar cenaze namazını kıldırdı. Naaşın önündeki fotoğrafı alıp, yan tarafa bırakan Müftü Akpınar, cenaze namazlarının aptesli kılındığını, cenaze namazlarının tören olmadığını, bağırılıp, çağrılıp, alkışlanılmaması gerektiğini, cenaze namazı farz olduğu için abdestleri varsa kadınların da namaz kılabileceğini uyarısında bulundu. Ardından cenaze namazını kıldırdı.

Şehit uzman onbaşı Mustafa Kemal Özata'nın cenazesi dini ve askeri törenin ardından ilk olarak askerlerin omuzlarında sonrada ailesinin omuzlarında tören alanının yakınındaki Garnizon Şehitliği'ne taşındı.

Cenaze törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, şehit ailesi ve yakınlarıyla birlikte yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Bir yıl önce vatani görevini tamamlayıp, uzman onbaşı olarak göreve başlayan şehit uzman onbaşı Özata, aynı çatışmada şehit olan 3 askerden hemşerisi 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken ile aynı kaderi paylaştı. Şehit Astsubay Dursun Taştiken'in cenazesi, 15 Ağustos günü memleketi Konya'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı Deştiğin Mahallesi'nde toprağa verilmişti.