Kadınların Umutları Turnaların Kanatlarında

Kadınların Umutları Turnaların Kanatlarında

Şişli Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kadınların umutlarına ses olmak için “3 Kadın Bin Turna” oyununa ev sahipliği yapıyor.

Kadınların susmaması için, susturulmaması için, susmak zorunda kalmaması için “3 Kadın Bin Turna” oyunu 6 Mart 2015 Cuma günü Şişli Kent Kültür Merkezi’nde sanatseverler ile buluşuyor.

Kadın için söylenmiş bir beden tiyatrosu olan “3 Turna Bin Kadın” oyununun kahramanları, daha önce yolda, okulda, otobüste, manavda, kafede, düğünde, sinemada, çarşıda, evimizde karşımıza çıkan, susan, susturulan, susmak zorunda kalan kadınlar.  Biri, babası yaşında adamla evlendirilen, biri, yitirdiği evladını arayan, biri, güvenilir insanların varlığına inanıp tecavüze uğrayan kadınlar... Önce turnaların kanatlarına yazıyorlar umutlarını, sonra bedenleriyle söylüyorlar kadına dair sözlerini.

Bir beden tiyatrosu olarak hayata geçen “3 Kadın Bin Turna”; buruşturulup bir kenara atılmış kağıt parçaları gibi, yere düştüğü anda unutulan bu hayatlara dikkat çekmek için yola çıkıyor. Tiyatro Tatavla’nın ikinci projesi “3 Kadın Bin Turna”; Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde, kadınların daha demokratik, barışçıl ve eşit yaşam koşullarına sahip olması için kadınların sesi olmaya çalışıyor.

Konsepti, rejisi ve koreografisi Arda Alpkıray’a ait olan, Eraslan Sağlam’ın danışmanlık yaptığı oyunda Ayça Bildik, İrem Erkaya ve Yeşim Egemen Özaydın rol alıyor.