Kadir Gecesinde Sakal-ı Şerif izdihamı

Kadir Gecesinde Sakal-ı Şerif izdihamı

Ramazan'da 'hatimle teravih kılınan camiler' arasına katılan ve kapılarını halka açan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'ne devam eden vatandaşlar, Kadir Gecesi’ni iftardan başlayıp sabah namazına kadar süren özel...

Ramazan'da 'hatimle teravih kılınan camiler' arasına katılan ve kapılarını halka açan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'ne devam eden vatandaşlar, Kadir Gecesi’ni iftardan başlayıp sabah namazına kadar süren özel bir programla değerlendirdi.

    Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Ramazan boyunca fakültede görev yapan ve aynı zamanda hepsi hafız olan akademik personelin imamlık ve müezzinlik yaptığı hatimle teravih namaz programını, Kadir Gecesi'ne özel sürprizlerle taçlandırdı.

    Kadir Gecesi için hazırlanan programda da cemaat içinde yer aldı. Herkesin davetli olduğu iftar yemeğiyle başlayan Kadir Gecesi özel programı, üniversite bahçesinde çay ikramıyla devam etti. Yatsı ezanıyla birlikte camiyi ve avluyu dolduran vatandaşlar, hatimle teravih namazı kıldı. Namazın ardından vatandaşlara bal şerbeti ikram edilirken, Kadir gecesi programı Mevlid-i Şerif okunarak devam etti. Mevlid-i Şerif'i huşu içerisinde dinleyen vatandaşlar, mevlit sonunda Sakal-ı Şerif ziyareti yaparak geceyi tamamladı. Sakal-ı Şerifi görüp ve öpmek isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu. Üniversite bahçesinde Sakal-ı Şerif için cemaat sıraya girerek saatlerce kuyrukta bekledi.

    İlahiyat Fakültesi Camii'ndeki özel Kadir Gecesi programı, çoluk-çocuk camiye gelen vatandaşlara sahur için hazırlanan kumanyaların dağıtılması ve üniversite bahçesinde hep birlikte sahur yapılmasıyla sona erdi. CİHAN