Kadir Has Üniversitesi’nde Mezuniyet Çoşkusu

Kadir Has Üniversitesi’nde Mezuniyet Çoşkusu
Güncelleme:

2014-2015 Eğitim-Öğretim sezonunun sonuna gelinmesiyle birlikte yeni mezunlarını veren Kadir Has Üniversitesi, öğrencilerine Volkswagen Arena'da renkli bir...

Kadir Has Üniversitesi, 18. yılında 895 mezun verdi.

2014-2015 Eğitim-Öğretim sezonunun sonuna gelinmesiyle birlikte yeni mezunlarını veren Kadir Has Üniversitesi, öğrencilerine Volkswagen Arena'da renkli bir mezuniyet töreni düzenledi. Törende açılış konuşmalarını, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Can Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın yaptı. Borusan Quartet'in verdiği mini konser konuklara keyifli dakikalar yaşatırken tören sonunda öğrenciler yemin ederek keplerini havaya attılar.

Üniversitelerinin 18. yılında yeni mezunlarını verdiklerini söyleyen Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, bu sene verecekleri mezunlarla birlikte mezun sayılarının on bini bulacağını belirtti. Kendileri açısından hem mutluluk verici hem de hüzünlü bir gün olduğunu ifade eden Aydın, "Çünkü son 4 ya da 5 yıldır birlikte olduğumuz öğrencileri kaybediyoruz bu yüzden hüzünlüyüz, diğer taraftan ise onları iş hayatına gönderiyoruz ve orada başarılı olacaklarından çok eminiz bundan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bizim açımızdan öğrencilerin sayısı kadar kalitesi de çok önemli" diye konuştu. Kendi başarılarını, öğrencilerinin kalitesinde ve iş hayatında ulaştıkları başarıda gördüklerine değinen Aydın, "Genç bir üniversite olmamıza rağmen eski mezunlarımızla yaptığımız temaslarda Kadir Has Üniversitesi mezunlarının iş hayatında oldukça önemli yerlere gelmiş olduğunu görüyoruz. Bu nedenle bu sene mezun olan öğrencilerimizin de kendilerine iyi bir hayat kuracaklarını ve geleceğe güvenle adım atacaklarını umut ediyorum" dedi.

MEZUN ÖĞRENCİLER HEM HÜZÜNLÜ HEM MUTLU

Mezun olduğu için herkesin aksine hüzünlü olduğunu söyleyen Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu ve okul birincisi Döndü Bal akademiyi çok sevdiğini belirtti. Hedefinin akademik bir kariyer yapmak olduğunu söyleyen Döndü Bal, " Uluslararası başarı elde etmeye çalışan ya da uluslararası standartlara ulaşmaya çalışan bir üniversitede okudum. Öncelikle eğitim dilimizin İngilizce olması, akademisyenlerimizin tamamının yurt dışından doktoralı olması ve az öğrencili sınıflarda eğitim almış olmam benim için çok önemliydi. Okul içerisinde gerçekleşen konferanslar ve seminerler sayesinde sektörden pek çok kişi ile tanışma ve staj imkanı bulma şansım oldu. Tüm bu sebepler kendimi gerçekten geliştirdim diyerek mezun olmama imkan sağladı "dedi. Sosyal Bilimler Enstitüsü Film ve Drama bölümünden mezun olan oyuncu Emre Kızılırmak ise mezun olduğu için oldukça sevinçli olduğunu ve bu okulun kendisine fazlaca katkı sağladığını ifade etti. Dizi çekimleriyle birlikte aktif bir şekilde okumanın çok zor olduğuna değinen Kızılırmak, kendi işi açısından okuduğu bölümün oldukça faydalı olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA