Kadir İnanır: ''Öcalan kendi halkının önderi''

Kadir İnanır: ''Öcalan kendi halkının önderi''

Ünlü oyuncu Kadir İnanır, bir televizyon programın yaptığı açıklamalarda Erdoğan'a kırgın olduğunu söyledi.

Akil İnsanlar Heyeti üyesi ünlü aktör Kadir İnanır, Cnn Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Çözüm süreci ve Kürt sorunu üzerine yaptığı çıkışlar ile dikkat çeken İnanır, PKKlideri Abdullah Öcalan için çarpıcı ifadeler kullandı.
 
Öcalan'ın çözüm süreci boyunca aldığı tutumla "gerçekten halkının lideri" olduğunu gösterdiğini söyleyen Kadir İnanır, Akil İnsanlar Heyeti'nin "barış akademisi" olarak örgütlenmesi önerisinde bulundu. İnanır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan iken yaptığı bir konuşmada, Ahmet Kaya'nın linç ediliği gecede bulunanlar için "hepiniz oradaydınız be" demesi nedeniyle kendisine kırgın olduğunu açıkladı.
 
İşte İnanır'ın açıklamalarından satır başları:
 
"ADIM AKİLLER LİSTESİNDE OLMASAYDI BENİ DE ALIN DERDİM"
 
Ben "Akil İnsanlar" ifadesini hiç kullanmak istiyorum. "Barış elçileri" demek daha doğru olur. Hatta "Akiller Heyeti" değil "barış akademisi" adı kullanılsın diye önerdim. Ben o bölgede yıllarca yaşadım. Oradaki sorunları kim benim kadar bilebilir. Eğer benim adım listede olmasaydı kendim ısrar edecektim beni de alın diye. 

1771385.jpg
 
"ERDOĞAN'A KIRGINIM"
 
Bana Ağabey diyen birn insan Erdoğan ama bir konuşmasından dolayı kırgınım. Bir konuşmasında Ahmet Kaya meselesinde söyledikleri için. Kullandığı o ifadenin içine kendimi koymadım. Ahmet Kaya sevgisini benim kadar kimse özümseyemeyez, hakkını da koruyamaz. Her yaptığı şarkıyı önce gelip bana okudu. Ben o olay olurken orada değildim, görmedim dedim. Ama oradaydınız dedi kaba bir ifadeyle. O nedenle kendisine biraz kırgınım