Kafeye 2 bin dolar bahşiş bıraktı

Kafeye 2 bin dolar bahşiş bıraktı

Tatili boyunca Marmaris'te para saçan Suudi Prens Talal, tatilini bitirdi.

Prens Tatal, tatilin son gecesinde üç gündür gittiği kafedeki garsonlara 2 bin dolar bahşiş bıraktı. Mekan sahibi ise Prens Talal'dan hesap almayarak jest yaptı.

Dünyanın en zenginleri listesinde 34’üncü sırada yer alan Suudi Arabistanlı işadamı Prens El Velid Bin Talal, Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki tatilini tamamladı. Tatilinin son gecesinde üç gündür gittiği kafedeki garsonlara 2 bin dolar bahşiş bırakan Talal’ın, Marmaris’ten maketini beğendiği bir yatı satın almak için harekete geçtiği öğrenildi.

Marmaris’in Hisarönü Körfezi’nde şirketinin ismiyle aynı adı taşıyan ’Kingdom’ adlı mega yatta tatil yapan Suudi Arabistanlı işadamı Prens El Velid Bin Talal, tatilinin son günü de üç gündür gittiği Aquarium Kitchen Cafe’de eğlendi. Ailesi ve şirket müdürlerinden oluşan 35 kişiyle vakit geçiren Talal, basın mensuplarıyla tokalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Ancak ailesiyle otururken görüntü alınmamasını rica etti. Prens, beraberindeki kişilerle özel dizayn ettirdiği bölümde mevsimsel meyve, kuruyemiş ve baklava yedi; alkolsüz meşrubatlar içti. Moda kanalı Fashion TV’yi izleyen Talal, mekandaki diğer müşterilerle sohbet etti. Ailesini kafeteryada bırakarak şirket müdürleriyle Yat Limanı ve Kapalı Çarşı’da yürüyüş yapan Prens Talal’ın bu kez alışveriş yapmadı.

PRENS TATİLİNİ BİTİRDİ - FOTO GALERİ

AHŞAP YAT ALACAK

Kısa süreli gezintinin ardından Aquarium Kitchen Cafe’ye geri dönen Talal, işletmede bir cam kafes içinde süs için konulan maket ahşap yatın gerçekte de var olduğunu öğrenince satın almak istedi. DHA’ya açıklama yapan kafenin sahibi ve yat firmasının yönetim kurulu üyelerinden Hıdır Yıldız, "Talal, mekanımızda cam kafeste süs olarak koyduğumuz ahşap yatı gördü ve gerçekte var olup olmadığını sordu. Bizler de şirketimiz bünyesinde yat yaptığımızı söyledim. Yatın teknik çizim, fotoğraf ve 3D görüntülerini verdik. Danışmanlarıyla görüştükten sonra kendisi tarafından getirtilen bir broker eşliğinde işletmemizde teknik çizimlerin incelemesi yapıldı. Uzun süren pazarlıklar sonucunda 40 milyon euro’ya mutabık kalındı. Marmaris İlçesi’ni çok sevdiğini ama işleri nedeniyle tatilini sonlandırdığını ve bu nedenle üzgün olduğunu söyledi. Satın almayı planladığı yatın tüm teknik çizim, görüntü ve fotoğraflarını alarak Marmaris’ten ayrılmak üzere gitti. Görüşmelerimiz devam ediyor önümüzdeki günlerde yatı satın alıp almayacağını broker aracılığıyla bildirecek. Satın aldığında iki ay içinde istediği değişikliklerle teslim edeceğiz" dedi.

AHŞAP YAT SINIFINDA DÜNYADA BİRİNCİ

Marmaris İlçesi’nin Bozburun Mahallesi’nde yapımı bitmek üzere olan ’Aresteas’ adlı ahşap yat, 51 metre uzunluğunda. Tamamen özel ahşaptan yapılan lüks yat, hem motor yat hem de yelkenli olarak kullanılabiliyor. Teknolojinin son ürünlerini içinde barındıran özel yat için bilgiler gizli tutuluyor.

2 BİN DOLAR BAHŞİŞ BIRAKTI

Öte yandan Aquarium Kitchen Cafe işletmecisi Yıldız, son üç gündür ağırladığı Prens Talal’dan son gün hesap almadı. Ayrıca Prens Talal’a, üzerinde Marmaris yazılı Çini tabak ve isminin yazıldığı kaligrafi hediye etti. Prens Talal, danışmanları aracılığıyla garsonlara 2 bin dolar bahşiş bıraktı. Prens Talal’ı korumak için İstanbul’dan yedi VİP minibüsle gelen özel güvenlik ekibi de Marmaris’ten ayrıldı. Prens Talal ise Hisarönü Körfezi’nde demirli yatına dönerek bugünMarmaris’ten ayrılacağı öğrenildi