Kâğıthane’de Korsan Kitap Baskını

Kâğıthane’de Korsan Kitap Baskını

Kâğıthane’de, korsan kitap basıldığı öğrenilen matbaaya polis baskın düzenlendi. Baskında, matbaa makineleri ve kitap nüshaları ele konurken, olayla ilgili de bir kişi gözaltına alındı.

- Kâğıthane’de, korsan kitap basıldığı öğrenilen matbaaya polis baskın düzenlendi. Baskında, matbaa makineleri ve kitap nüshaları ele konurken, olayla ilgili de bir kişi gözaltına alındı.

Kâğıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekipleri, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği’nden gelen bir ihbarı üzerine Seyrantepe, Barbaros Caddesi üzerinde bulunan bir matbaaya baskın yaptı. Yapılan baskında, 5 matbaa makinesi, kitap haline getirilmeye hazır 40 bin kitap forması, 500 kitap, 300 kitap kapağı ve 100 aydınger ele geçirildi. Baskın sırasında matbaada bulunan İ. D. adlı kişi de gözaltına alındı.

Polislerle birlikte baskında bulunan Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği avukatı Elif Kurtuluş: “Birliğimize gelen ihbar sonucunda buraya bir kontrol işlemi yaptık. Onun sonucunda ilçe güvenlik bürodan arkadaşlar rica ettik. Beraber kontrol işlemi yapıldıktan sonra savcılıktan alınan kararla işlem yapıldı. Her ne kadar matbaa kaydı gözükse de burada korsan matbaa işi yapılmakta. Şahsın zaten daha öncesinde de bir arama kaydı çıktı şuanda gözaltına da alındı” dedi.