Kahraman şoför !

Kahraman şoför !

Kayseri’de dün gece bir halk otobüsünün freni patladı.

Kayseri’nin Talas İlçesinde dün gece bir halk otobüsünün freni patladı. Bayır aşağı yaklaşık 4 kilometre giden ve 3 kavşak geçen şoför Habib Sineci, kendisi ve içerdeki 7 yolcu ile yoldaki onlarca aracın içindeki kişilerin can güvenliğini tehlikeye atmadan, otobüsü bir tarlaya sürerek durdurabildi.

Kaza dün gece Kayseri’nin Talas ilçesi Anayurt semti Mehmet Timuçin Caddesi’nde meydana geldi. 33 yaşındaki şoför Habip Sineci yönetimindeki 38 AB 033 plakalı halk otobüsü, Anayurt semtinden kent merkezine giderken freni patladı. Daha öncede TIR kullandığını belirten sürücü Habip Sineci, soğukkanlılığını kaybetmeden, aracın dörtlü sinyalini yakıp, sürekli kornaya basarak, vites küçülterek, 3 kavşakta, önüne çıkan araçlara çarpmadan, içinde 7 yolcu bulunan otobüsü Bilge Kaan Caddesi, Rifat Yıldırım Yaşam Parkı önündeki bir tarlaya sürerek, güçlükle durdurdu. Otobüsün içindeki yolcular ve sürücü Habip Sineci kazadan yara almadan kurtuldu.

Otobüste maddi hasar meydana gelirken, olay yerine gelen 112 Acil Yardım ambulansında kısa süre dinlendirilen Habip Sineci, çevrede olayı gören ve toplanan vatandaşların, ”Bu şoför bir kahraman. Soğukkanlı olmasaydı, yüzlerce insan ölebilirdi” sözleri arasında polislere, ”Anayurttaki rampadan aşağıya inerken, frenin tutmadığını anladım. Korna, selektör, dörtlü sinyalleri yakıp, bildiğim duaları okuyup, önümdeki araçları uyarıp, rampa aşağıya indim. İlk gördüğüm düzlükteki boş alana da otobüsü sürüp, durmasını sağladım” dedi.

Trafik polisleri de sürücüyü sakinleştirerek, ”Böylesi bir kazanın can kaybı olmadan atlatılması gerçekten mucize” diye konuştular.