Kalbine 1 santim kala...

Kalbine 1 santim kala...

12 yaşındaki çocuğun sıktığı havalı tüfek mermisi 5 yaşındaki çocuğun kalbine isabet etti.

Antalya’da bayram ziyareti sırasında, 12 yaşındaki bir çocuğun sıktığı havalı tüfek mermisinin isabet ettiği 5 yaşındaki çocuk, merminin kalbine sadece 1 santimetre kala durması sayesinde kurtuldu.

Antalya’da yaşayan Muhammet-Kadriye Gür çiftinin üçüncü çocukları olan 5 yaşındaki Anıl Gür, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde akraba ziyareti için Serik’teki Kırbaş köyüne gitti.

Akrabalarının evinin bahçesindeki traktörün sürücü koltuğunda oynayan küçük Anıl, bir anda kanlar içerisinde yere yığıldı.

Küçük Anıl, diğer çocukların haber vermesi üzerine ailesi tarafından çağrılan ambulans ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Acil serviste ilk müdahalesi yapılan ve 2 gün yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Anıl Gür’ün vücuduna sırtından giren kurşunun, kaburgaların arasındaki yumuşak dokudan geçerek kalbe giden ana damarı parçaladığı, kalbin arka duvarına 1 santimetre kala durduğu tespit edildi.

Yaşaması ”mucize” olarak nitelendirilen küçük Anıl, Kalp Damar Cerrahisi Servisi’nde görevli Prof. Dr. Cengiz Türkay ve Yrd. Doç. Dr. Ozan Erbasan tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından vücudundaki kurşun çıkarılan ve kalbe giden ana damarın yeniden işlev görmesi sağlanan küçük Anıl, ameliyattan çıktıktan sonra 3 gün yoğun bakımda kaldı.

Sağlık durumu iyileşince yoğun bakım ünitesinden çıkarılan Anıl, bir süre Kalp Damar Cerrahisi servisinde tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Gelecekte polis olmayı isteyen küçük Anıl, bu yıl anaokulunu başlayacak.

”Bu gerçek bir mucize”

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ozan Erbasan da küçük Anıl’ın sırtından kurşun girmiş halde hastaneye geldiğini, kurşunun Anıl’ın iç organlarında kanamaya yol açtığını, ilk 2 gün bu kanamayı sonlandırmak için çaba gösterdiklerini anlattı.

Kurşunun kalbe giden ana damarı parçaladığını, kalbin arka duvarına sadece 1 santimetre kala durduğuna dikkati çeken Erbasan:

”Bu gerçek bir mucize. Çocuk hastaneye gelmeden bile ölebilirdi. Hastaneye kadar gelmesi bile şaşırtıcı. Çocuktaki kanama, başka bir parçanın baskısına karşı durmuş. 4 saat süren ameliyatta organlardaki kanı temizledik ve ana damarı onararak yeniden işlev görmesini sağladık” dedi.

Erbasan, vücuttaki mermiyi de bularak jandarma ekiplerine tutanakla teslim ettiklerini kaydetti.

Bu arada olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, havalı tüfekle ateş eden kişinin köyde kuş avı yapan 12 yaşındaki U.Y. olduğunu tespit etti. Küçük Anıl’ın bulunduğu yerden 33 metre uzaktan ateş ettiği belirlenen U.Y’nin abisine ait olduğu öğrenilen havalı tüfeğin, çift yaylı olması nedeniyle bu kadar etkili olduğu belirtildi.

Gözaltına alınan U.Y’nin, jandarmadaki sorgusunun ardından serbest bırakıldığı bildirildi.