Kalorifer Dairesinde Dikiş Nakış Kursu

Kalorifer Dairesinde Dikiş Nakış Kursu
Güncelleme:

Tokat'ın Niksar ilçesinde kadınlar kalorifer dairesinde dizayn ettikleri bir odada makine nakış kursu alıyor.

Tokat'ın Niksar ilçesinde kadınlar kalorifer dairesinde dizayn ettikleri bir odada makine nakış kursu alıyor.

Niksar'da ilçe merkezinde bulunan Halk Eğitim Merkezi'ne gidiş gelişlerde gerek ekonomik gerekse zamandan tasarruf yapmak isteyen bayanlar, toplu konutta bir binanın kalorifer kazan dairesindeki odayı düzenleyerek burada makine nakış kursu alıyor. Hafta içi her gün öğleden sonra toplanarak kurs gören bayanların tek sıkıntısı ise soğuklar. Hemen yanı başlarında kalorifer kazanı olmasına rağmen dizayn ettikleri oda da ısıtma sistemi bulunmaması, kursiyer bayanları zor durumda bırakıyor.

Niksar Halk Eğitim Merkezi vasıtasıyla TOKİ konutlarında açılan makine dikiş nakış kursu büyük ilgi çekiyor. Usta öğretici kurs hocası Hülya Kaya'nın Bahçelievler Mahallesi I. Etap TOKİ Konutları'nda kalorifer dairesinde açtığı kursa katılan 20 kursiyerin yaptığı nakışlar şimdiden beğeni toplamaya başladı.

Bayanların boş zamanlarını bu kurs sayesinde en iyi şekilde değerlendirdiğini ve kursun aynı zamanda rehabilitasyon şeklinde işlem gördüğünü söyleyen kurs öğretici hocası Hülya Kaya "Halk Eğitim Merkezimiz yaşadığımız yere uzak olduğu için gidiş gelişlerimizde hem ekonomik sebeplerden hem de zamandan tasarruf etmek için kurs açılması talebinde bulunduk. Sağ olsunlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ricamızı kırmadılar ve kursun açılmasını sağladılar. Bir bloktaki kalorifer kazan dairesinde boş bir odayı evlerimizden getirdiğimiz malzemelerle uygun şekilde dizayn ettik. Burada yaşadığımız bölge yoğun bir nüfusa sahip. Burası makine nakışı kursu olmasının yanında rehabilitasyon merkezi gibi de görev yapmakta. Yeni bir şeyler öğrenmenin yanında, insanlar dertlerinden kederlerinden sıyrılıp sosyalleşmekte ve boşa geçen zamanlarını değerlendirmektedirler. Bayanlar yeni bir şeyler öğrenmenin ve üretmenin mutluluğunu yaşamaktalar. Bu tür faaliyetlerin her mahallede ve uygun ortamda yapılması bu nedenle çok önemlidir. Merakı olanlara ve örnek olmak isteyenlere her zaman kapımız açıktır. Kursumuz 14 Ekim 2015 25 Mayıs 2016 tarihleri arasını kapsamaktadır, hafta içi hergün öğleden sonra kurslarımız sürmektedir" dedi.

Kurstaki yapılan ürünlerle ilerleyen günlerde bir sergi açmayı da planladıklarını belirten Kaya "Arkadaşlarımız burada yaptıklarını ürünleri isterlerse satabilecekler. Bir de ayrıca sergi açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kurs kursiyerlerinden Temam Teke, boş zamanlarında dikiş nakış kursuna geldiğini belirterek "Komşuluk ilişkilerim burada daha çok gelişti, daha fazla görüşebiliyoruz. Ev hanımlara bu kurslara mutlaka katılmalarını tavsiye ediyorum. Daha çok sosyal oluyorlar, tam bir aile ortamı oluşturuluyor. Bu kursların her yönden desteklenmesi ve çoğaltılmasının iyi olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"KADIN İSTERSE BÖYLE BİR ORTAMDA GÜZELLİĞİ BULABİLİYOR"

Kursiyerlerden ve aynı zamanda blok yöneticilerinden Sezer Zekiye Turaçlı ise kiralık yer bulamadıkları için kalorifer kazan dairesinde kursu açtıklarını belirterek şunları kaydetti: "Kurs giderleri oluyor, şu an ki mevcut düzende kendi imkanlarımızla fazla olan eşyalarımızı buraya tahsis ederek gerçekleştirdik. Örneğin ısınmamız problem, kış mevsimindeyiz havalar daha da soğuyacak. Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve yardımcıları iyi niyetliler ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar ama yeterli gelmiyor. Bu faaliyet biz hanımlar için gerçekten çok önemli. Bu tür faaliyetleri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yetmediği yerlerde Kaymakamlığın ve Belediyenin desteklemesi gerekir. Aslında I. Etap TOKİ'de veya Nimsan konutlarında boş dairelerden birisi kiralansa idi daha rahat çalışılır ve ısınmamızda problem oluşturmazdı. Kira ve yakıt ücretlerini karşılayacak bir fon, bir kurum illaki vardır. Kadınlar meclisi bütçesinden de yararlanılabileceğini düşünüyoruz. İşin özeti kadın isterse böyle bir ortamda güzelliği bulabiliyor."