Kamuda yeni uygulama başlıyor

Kamuda yeni uygulama başlıyor

Kamuda çalışanın verimliliğini artırmak için hükümet harekete geçti.

Kamuda çalışan verimliliğini artırmayı hedefleyen hükümet, çalışma başlattı. Devlet Personel Başkanı Kumbuzoğlu, “Gelişmiş ülkelerdeki çalışan ölçümleme modellerini araştırıyoruz” dedi

Hükümet, kamuda iş verimliliğini artırmak ve performansı ölçümleyebilmek için çalışmaları hızlandırdı. 2010'dan beri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'nın organizasyonunda düzenlenen Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel eğitim Programı'nı düzenleyen hükümet, şimdi de gelişmiş ülkelerdeki çalışan ölçümleme modellerini araştırıyor. Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, performans konusunda çalışmaları derinleştirdiklerini söyledi. Türkiye'nin çalışanını ölçümlemeyen tek ülke olduğunu belirten Kumbuzoğlu, "Bu konuda gelişmiş ülkeleri tarıyoruz. Şu anda kurumların bazıları bunu yapıyor, biz de onlara önderlik ediyoruz. Bize en uygun sistemi yürürlüğe koyduğumuzda çalışanımızı ölçme konusunda bir adım atmış olacağız" dedi. 
 
HEDEF İYİ YÖNETİCİ 
 
Kamuda verimliliğe büyük önem verdiklerini, bu nedenle 2010'dan beri Bölgesel Eğitim Programı'nı düzenlediklerini vurgulayan Kumbuzoğlu, "Doğu'yu Malatya ve Şanlıurfa'da,Akdeniz'i Antalya ve Adana'da, İç Anadolu'yu Bursa ve Nevşehir'de, Marmara'yı Tekirdağ'da bir araya getirdik. Hedefimiz üst düzey ve orta kademe yöneticileri geliştirmek, yetiştirmek" diye konuştu.
 
İLLERE GÖRE...
 
Eşit işe eşit ücret uygulaması yaptıklarını anımsatan Kumbuzoğlu, "Valilerimiz 'her ili aynı kefeye koymayalım, ücret sistemini illere göre farklılaştırmanız lazım' diyor. Ağrı'da, Diyarbakır'da, Şırnak'ta ya da az gelişmiş yörelerde memuru aynı ücretle yönetemezsiniz, verim alamazsınız. İşte bu gibi durumları taşrayı gezerek öğreniyoruz" diye konuştu.