Kanaat önderi Aydın: Kalbimi elime alsam bile bu zulme karşı olacağım

Kanaat önderi Aydın: Kalbimi elime alsam bile bu zulme karşı olacağım

Mardinli kanaat önderi Kanco Aydın, geçirdiği açık kalp ameliyatına rağmen özgür medyaya yönelik yapılan baskına tepki gösteren eylemcilere desteğe gitti. 14 Aralık tarihinde Zaman Gazetesi ve Samanyolu televizyonuna yapılan baskında gözaltına...

Mardinli kanaat önderi Kanco Aydın, geçirdiği açık kalp ameliyatına rağmen özgür medyaya yönelik yapılan baskına tepki gösteren eylemcilere desteğe gitti.

14 Aralık tarihinde Zaman Gazetesi ve Samanyolu televizyonuna yapılan baskında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Hidayet Karaca ve 31 kişinin gözaltına alınmasına yönelik yapılan baskına tepki göstermek için Aktif Eğitim Sen sendikası öncülüğünde ve STK’ların desteği ile Mardin adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Mardin Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasına hasta haliyle katılan kanaat önderi Kanco Aydın’ın bu tutumu takdirle karşılandı. Kanco Aydın, zulme karşı dik durmak için hasta yatağından kalkıp geldiğini söyledi.

"Kalbimi elime alsam bile bu zulme karşı olacağım" diyen kanaat önderi Kanco Aydın, ”Yeni açık ameliyatı geçiren bir hastayım. Televizyonda o zulmü görünce basına yapılan haksızlıkları görünce hasta yatağımdan kalktım. Buraya geldim. Kalbimi elime alsam bile bu zulme karşı olacağım. Biz bunu protesto edeceğiz. Biz bu zulme karşı geleceğiz.” dedi.

Bu insanlardan hiçbir zaman zarar görmediklerini ifade eden Aydın, ”Bölgede ve özellikle Mardin’de yaptıkları hizmetleri kendi gözlerimizle gördük. Çocuklarımızı okutup onları cahil kalmalarına izin vermediler. Bize birliği, kardeşliği paylaşmayı öğrettiler. Şimdi kalkıp bunları hain ilan etmek bu ülkeye ihanettir. Gazetecileri gözaltına alıp insanların sevgisini değil ancak nefretini kazanırsınız. Her zaman kardeşlerimin yanında olacağım. Bu algılardan bir önce vazgeçin.” şeklinde konuştu. CİHAN