Kanada'dan Ukrayna'ya 15 Milyon Dolarlık İnsani Yardım

Kanada'dan Ukrayna'ya 15 Milyon Dolarlık İnsani Yardım

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Chris Alexander ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis, Ukrayna'daki krizden etkilenen sivil halk için 15 milyon dolarlık insani yardım yollandığını açıkladı

OTTAWA (AA) - Kanada, bir süredir krizin yaşandığı Ukrayna’ya 15 milyon dolar tutarında insani yardımda bulundu.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Chris Alexander ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis yaptıkları ortak açıklamada, Ukrayna’da yer yer devam eden çatışmaların, sivil halkı etkilemeye devam ettiğini belirtti.

Geçen yıl Şubat ayında yapılan 3 milyon dolarlık insani yardıma ilaveten, 15 milyon dolar tutarında hijyenik malzeme, temiz su, koruyucu sağlık ürünleri, barınak, battaniye ve yiyecek yardımı yapıldığını açıklayan Bakan Alexander, "Ukrayna halkı, ana vatanlarının işgaline karşı mücadele ediyor. Yapılan yardımların, birçok bölgede çok zor durumda olan masum sivil halk için hayat kurtarıcı nitelikte olduğunu biliyoruz" dedi.

Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis de, "Kanada, Putin rejiminin provokasyonlarıyla zor günler yaşayan Ukrayna halkının yanında olmaya devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı