Kapadokyada oryantiring yarışları

Kapadokyada oryantiring yarışları

Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Oryantiring Yarışmaları'nın Gülşehir etabı tamamlandı

NEVŞEHİR (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonunca düzenlenen Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Oryantiring Yarışmaları'nın Gülşehir etabı sona erdi.

Gülşehir Terminali'nden çıkış yapan sporcular, belirlenen güzergahta yön bulmaya çalıştı. Gülşehir'deki tarihi Kurşunlu Camisi, Karavezir Seyit Mehmet Paşa Hamamı ve Külliyesi ile diğer tarihi yerlerin yakınlarından geçen sporcular, adeta zamanla yarıştı.

Dereceye giren sporculara madalyaları, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ve daire müdürlerince verildi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Osman Çölgeçen, yarışlara atlı oryantiringi de dahil ettiklerini söyledi.

Etap hakkında bilgi veren Çölgeçen, "Gülşehir'de önceki yıllarda Açıksaray Vadisi'nde yarışmalarımızı yaparken bu yıl itibarıyla yarışmaları şehir merkezine aldık. Yarışmaya bin 500 sporcu katıldı. Bugünkü yarışmada 84 yaşında bir sporcu var" dedi.

Gülşehir Belediye Başkanı Arısoy ise Gülşehir'de 12 kilometrelik parkurda yarışların yapıldığını ve etabı 16 kilometreye çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Yarışlar dolayısıyla ilçenin hareketlendiğini belirten Arısoy, "İnşallah bu tür etkinlikleri çeşitlendirerek sürdürmeyi planlıyoruz. Buradaki amacımız, şehrimizi tanıtmak. Sporcuların buradan iyi bir intibayla ayrılmasını sağlayabilirsek turizm gelirimizi artırabiliriz. Şehir olarak altyapımız çok zayıf durumdadır. Bir otelimiz yok. Önümüzdeki yıl esnafımızla bu ve benzeri organizasyonlara önceden hazırlık yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Yarışlar, Ürgüp'e bağlı Mustafapaşa köyündeki etapla yarın sona erecek.