Kapaklı’da Hükümet Konağı Bilmecesi Çözülüyor

Kapaklı’da Hükümet Konağı Bilmecesi Çözülüyor

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde Hükümet Konağı için yer belirleme çalışmaları tamamlandı.

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde Hükümet Konağı için yer belirleme çalışmaları tamamlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi, ilçede hazineye ait 25 bin metrekarelik alanın resmi kurum alanına çevrilmesi konusunda karar aldı.

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ilçenin en önemli sorunlarından biri haline gelen Hükümet Konağı yerinin belirlenmesi ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade etti. Önceliklerinin Yıldızkent Kavşağı mevkiinde Beyaz Saray Düğün Salonu'nun bulunduğu alan olduğunu söyleyen Kaymakam Gürbüz, "Maalesef bazı nedenlerden dolayı burası olmadı. İkinci bir şık olarak Kazak Gölü yolu üzerinde Bengü Evleri karşısında bulunan eski Ofis alanı önerildi" dedi.

Bahse konu yerin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz Ayı olağan toplantısında görüşüldüğünü söyleyen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, "İlçemizdeki bu 25 bin metrekarelik hazineye ait arazinin, Resmi Kurum Alanı olarak belirlenmesi için gerekli İmar Revizyonu kararı Büyükşehir Meclisince alındı. Şu anda karar askıda. Askı süresinin tamamlanmasının ardından ihale çalışmalarına başlanacak. Kapaklı Kaymakamlığı olarak 2015 sonuna kadar ihalenin yapılmasını ve 500 gün içinde de yapım çalışmalarının tamamlanmasını hedefliyoruz. Herhangi bir aksilik çıkmazsa 2017 yaz aylarında kendi binamıza taşınmış olacağız" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: İHA