Kapalıçarşı otel mi oluyor ?

Kapalıçarşı otel mi oluyor ?

The Guardian gazetesi, tarihi Kapalıçarşı için gizli bir planın olduğunu iddia etti.

İngiltere’nin etkili gazetelerinden The Guardian, İstanbul Kapalıçarşı’da gerçekleştirilen yenileme projesi kapsamında çok sayıda esnafın tahliye edildiğine dikkat çekti, “550 yıllık Kapalıçarşı’nın çehresinin daha fazla kâr elde edebilmek için değiştirilmeye çalışıldığı” endişesine vurgu yaptı.

The Guardian gazetesi, “Tarihi İstanbul eğlence parkına mı dönüştürülüyor?” sorusunu sordu. Guardian, Kapalıçarşı’yı “Dünyanın en büyük üstü kapalı pazar yerlerinden birisi. İçinde 3 binden fazla dükkan bulunuyor ve günde yarım milyon insan tarafından ziyaret ediliyor” sözleriyle tanımladığı haberinde “Fatih Belediyesi’nin 550 yıllık Kapalıçarşı’nın çehresini daha fazla kâr elde edebilmek için değiştirmeye çalıştığından endişe ediliyor” diye yazdı.

PROJEYE GÖRE 1700 DÜKKAN KAPATILACAK

BBC Türkçe tarafından aktarılan habere göre, gazeteye konuşan 34 yaşındaki Kapalıçarşı esnafı İlyas Öztürk “Tüm paramı bu dükkana harcadım. Yaz sezonu daha yeni başlamış vaziyette” dedi. Haberde 250 milyon liralık Kapalıçarşı projesi kapsamında toplam bin 700 dükkanın kapatılıp yerlerine tarihi han görünümünde otellerin yapılmasının öngörüldüğü belirtildi.