Kara kış geri döndü !

Kara kış geri döndü !

Kar yağışı ve soğuk hava, yurdu yeniden etkisi altına aldı.

Kar yağışı yurdu etkisi altına aldı. Başkent beyaza bürünürken, batıda İzmir'de kar yağdı, doğuda Ağrı -22 dereceyi gördü.

ANKARA

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor.
Kar yağışı özellikle şehrin yüksek semtlerinde etkili olurken, trafikte yer yer olumsuzluklar yaşandı. Bazı Ankaralılar ise çocuklarıyla kar topu oynayarak, karın zevkini çıkardı.

56b5a90118c7735824c6c5a6.jpg

İSTANBUL

İstanbul'da gece boyunca sağanak yağmur ve şiddetli lodos etkili oldu. Özellikle Anadolu Yakası'nda çok sayıda iş yeri de lodos nedeniyle zarar gördü. Altunizade'de bulunan bir oto galeriye park edilen yaklaşık 1 milyon lira değerindeki Ferrari marka otomobil de lodostan nasibini aldı. İş yeri tabelası Ferrari'nin üzerine düştü. Otomobilin ön kısmında hasar oluştu.

56b5b0a518c7735824c6c63e.jpg

İZMİR

İzmir'de sabaha karşı yağan kar, yüksek kesimlerde zemini kapladı.
Dünden bu yana etkili olan sağanak, sabaha karşı havanın soğumasıyla yerini sulu kara bıraktı.
Kentin yüksek kesimlerde kara dönüşen yağış, zemini beyazla kapladı. Kar yağışı özellikle Bayraklı, Karşıyaka ve Bornova ilçelerinin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

56b5a97618c7735824c6c5b1.jpg

BOLU DAĞI

Gece başlayan ve aralıksız devam eden yağış, TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili olurken, D-100 karayolunun ise Abant Kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde etkili oluyor.

BEŞ GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Görüş mesafesinin zaman zaman 30 metreye düştüğü Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde sürücüler trafikte yavaş ilerlemek zorunda kalıyorlar. Karayolları ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Kar yağışının gün boyu etkili olması bekleniyor.

56b5aaec18c7735824c6c5c7.jpg

AĞRI -22

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Sıcaklıklarda önemli bir değişikliğin ön görülmediği bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da sıfırın altında 22, Kars'ta sıfırın altında 18, Ardahan'da sıfırın altında 11, Erzurum ve Iğdır'da sıfırın altında 4 ve Erzincan'da ise 1 derece olarak ölçüldü.

En yüksek hava sıcaklığının ise Iğdır'da 6, Erzurum ve Erzincan'da 3, Kars'ta sıfırın altında 1, Ağrı'da sıfırın altında 4 ve Ardahan'da ise sıfırın altında 2 derece şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Kar kanlığı, Erzurum Palandöken Dağı'nda 158, Erzurum Konaklı'da 150, Sarıkamış Bayraktepe'de 140 ve Erzincan Ergan'da da 104 santimetre olduğu kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi ile bölge genelinde rüzgarın öğlen saatlerinden itibaren güney yönlerden orta kuvvete esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

56b5aa5318c7735824c6c5bc.jpg

KIRKLARELİ

Kırklareli'de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Kentteki kar kalınlığı, Bulgaristan'a açılan Dereköy Gümrük Kapısı'nda 15, Kofçaz'da 25, Demirköy'ün bazı kesimlerinde 55 santimetreye ulaştı.
Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, yoğun kar sebebiyle ulaşıma kapanan 62 köy yolunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.  Eser, ekiplerce aralıksız yürütülen çalışmaların tipi nedeniyle güçlükle sürdürüldüğünü ifade etti.

KOCAELİ

Kocaeli’de gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, Marmara Bölgesi’nin doğusunda ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde kuvvetli kar yağışlarının uyarısının ardından, dün gece geç saatlerde Kocaeli’de beklenen kar yağışı başladı. Kentin yüksek kesimlerinde başlayan yağış sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam etti. Yüksek kesimlerde kar yağışı olarak başlayan yağış kent merkezinde ise yağmur olarak devam ediyor.

56b5ab6b18c7735824c6c5ce.jpg
VAN

Van'ın Muradiye ilçesinde vatandaşlar, hayvanlarını soğuktan korumak için kardan duvar ördü.
Mahalleliler, karla çevreledikleri alanda besledikleri koyunları, yırtıcı hayvanlardan korumak için de sürekli nöbet tutuyor.
Hayvanlarını soğuktan korumak için farklı yöntemler denediklerini ifade eden mahalle sakinlerinden Abdulhalik Polat, "Kar kütlelerinden duvar örerek hayvanlarımızı kuru soğuktan koruyoruz. Günde iki kez hayvanlarımızı bu alana çıkarıp yemledikten sonra tekrar ağıla alıyoruz. Kızakla getirdiğimiz otları burada hayvanlarımıza veriyoruz. Yoksa bu soğuklara dayanamaz ve telef olurlar" dedi.

56b5aee418c7735824c6c619.jpg

ULUDAĞ

Özellikle hafta sonları günübirlikçilerin akın ettiği zirvede kar yağışı yüzleri güldürdü. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Uludağ’daki kar kalınlığı 1,5 metreye yükseldi.

Hava sıcaklığının eksi 8 derece ölçüldüğü zirvede, kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

56b5af5818c7735824c6c628.jpg

BURSA’DA KAR YOK

Uludağ’ın eteklerini beyaza bürüyen kar yağışı Bursa şehir merkezine uğramadı. Bursa’da gün içerisinde aralıklarla karla karışık yağmur bekleniyor. Yağmurun akşam saatlerinden itibaren şehri terk edeceği, 10 Şubat Çarşamba gününe kadar yağış beklenmediği bildirildi.

ZONGULDAK

Zonguldak’ın yüksek kesimlerinde kar, şehir merkezinde ise yağmur etkili oldu. Dün akşamdan itibaren metrekareye 10 kilogram yağış düştü. Yağmurla birlikte şiddetlirüzgar da etkili oldu. Saatteki hızı yer yer 30 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Zonguldak Limanı’nda kayalıklara çarparak yükselen dalgaların boyu 6-7 metreyi buldu. Dalgalar, zaman zaman mendireği aşarak liman içine kadar girdi. Limanda bekleyen balıkçı tekneleri de denize açılamadı.