Kara Perşembe: 6 şehit, 48 yaralı

Kara Perşembe: 6 şehit, 48 yaralı

Güne Adana'daki terör saldırısıyla uyanan Türkiye, peş peşe gelen şehit haberleriyle sarsıldı.

Türkiye 24 Kasım 2016 Perşembe gününü yine bir ömür boyu unutamayacak. Sabahın erken saatlerinde ilk acı haber Adana'dan geldi. Adana Valiliği otoparkında gerçekleşen patlamayla "terör" yeniden Türkiye gündeminde 1. sıraya yükselirken günün gidişatı adeta başlangıcından belli olmuştu. Çünkü Adana'daki bu hain saldırının ardından önce Fırat Kalkanı harekatından sonra da Şırnak'tan gelen flaş haberler gündemi alt üst etti.

Ocaklara ateşler düştü, yürekleri yas bastı. Normal şartlarda "Öğretmenler Günü" olarak kutlanan 24 Kasım bu sene acının ve yasın simgesi oldu...

yenipanos.jpg

Adana Valiliği otoparkında bu sabah mesainin başladığı sırada kimliğini gizlemek için başörtüsü takan kadın terörist tarafından bırakılan bomba yüklü otomobil patlatıldı. Kentin her tarafından duyulan patlamada 41 yaşındaki Gökhan Aygül ile 25 yaşındaki Kadir Kırbaç'ın yaşamını yitirdi, 2'si ağır 33 kişi yaralandı.

2334686.jpg

FIRAT KALKANI'NDA 3 ŞEHİT, 10 YARALI

Kilis'in karşısındaki Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk askerlerinin bulunduğu üsse, bu sabaha karşı Suriye rejim güçlerince yapılan hava saldırısında 3 asker şehit oldu, 1'i ağır 10 asker yaralandı.

2334665-001.jpg

ŞIRNAK'TA HAİN TUZAK: 1 ŞEHİT, 5 YARALI

Şırnak'taki Cudi Dağı'nda PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyon sırasında, teröristlerin araziye önceden yenrleştirdiği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu 1 asker şehit oldu, 2 asker ile 3 korucu yaralandı. Bölgede operasyon başlatıldı.

47257412.jpg