Karabükte Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Karabükte Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

KARABÜK İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği binada mahsur kalanlar itfaiye merdiveni, halat v...

KARABÜK İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği binada mahsur kalanlar itfaiye merdiveni, halat ve hava yastığı yardımı ile kurtarılırken içeriye girmek isteyen yaralı yakınlarını polis engelledi.

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü binasında yapılan tatbikata İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri katıldı. Senaryo gereği 7 büyüklüğündeki depremde hasar gören 5 katlı binada mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlatıldı. Bu sırada yaralı yakınları binaya girmek istedi, ancak polis engel oldu. Yaralılardan bazıları itfaiyenin merdivenli aracıyla pencereden alınarak indirildi. 3'üncü kattaki bir yaralı halata bağlanan sedye ile kurtarıldı. Yine 3'üncü kattaki bir yaralı yerde açılan hava yastığına atladı. Deprem sırasında kaza yapan bir otomobilde sıkışan sürücü de ekiplerin çalışmasıyla kısa sürede kurtarılarak ambulansa taşındı. Enkazda mahsur kalan bir kişi ise AFAD'da görevli özel eğitimli köpek tarafından bulunarak kurtarıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta yaralılara İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde müdahale edildi.

AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, afet olaylarında arama ve kurtarmanın çok önemli olduğunu söyledi. Bu tür tatbikatlarla ekipleri her an hazır tutmaya çalıştıklarını belirten Erbay, "Eğer siz çok hızlı ve etkin bir şekilde herhangi bir acil duruma, kazaya müdahale ederseniz bir çok kişiyi kurtarabilirsiniz. Müdahale içinde bu tür tatbikatlarla hazırlıklı olmanız lazım" dedi.

BD(EE/BT)