Karagümrük çetesi davasında ilginç ifadeler

Karagümrük çetesi davasında ilginç ifadeler

Karagümrük Çetesi davasında 28 sanıktan 6'snın yargılanmasına başlandı.

Kırklareli'de "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Nuri Ergin'in oğlu Anıl Ergin ve kardeşi Nurettin Ergin'in de aralarında bulunduğu 28 sanıktan 6'sının yargılanmasına başlandı.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "Silahlı suç örgütü kurma, nitelikli dolandırıcılık, silahla tehdit, yağma, tefecilik, resmi belgede sahtecilik, suçu üstlenme ve mala zarar verme, tutuklu kişinin kaçmasına yardım etmek, suç örgütüne üye olmak, silah bulundurmak" iddialarıyla tutuksuz yargılanan sanıklardan Ozan Subaşı, Egemen Gültekin, Erkan Ergül, Özlem Ergül, Enver Ergül, Gökhan Doğuş ile müştekilerden Osman Önder, Yiğit Uzun ve avukatlar katıldı. Duruşma mahkeme başkanının iddianameyi okumasıyla başladı.

'BEN ÖYLE BİR İNSAN DEĞİLİM'     

Sanıklardan Gültekin, savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, kendisinin bu tür işlere bulaşacak bir insan olmadığını belirtti.  

TANIMADIM, GÖRMEDİM   

 Erkan Ergül ise "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Nuri Ergin'in oğlu Anıl Ergin’in ve kardeşi Nurettin Ergin'ini hiç tanımadığını ve görmediğini ifade etti.Ozan Subaşı da kendisinin aynı davada yargılandığı Hulusi Ergül’ün yanında işçi olarak çalıştığı dönemde kendisine verilen bazı talimatları yerine getirdiği olaylarla bir ilgisinin olmadığını kaydetti. Sanıklardan Gökhan Doğuş, Özlem Ergül ile Enver Ergül de suçlamaları kabul etmediklerini belirterek kısa birer savunma yaptılar.     

Daha sonra müşteki ve tanıklar dinlendi. Duruşmaya, Anıl Ergin ile Nurettin Ergin'in de aralarında bulunduğu 22 sanık katılmadı. Avukatların savunmasının ardından mahkeme başkanı sanıkların tutuksuz yargılanmasının devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.      

NE OLMUŞTU?   

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla MücadeleŞube ekiplerince  geçen yıl  'Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları"iddiasıyla Kırklareli,Edirne ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda kamuoyunda "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Nuri Ergin'in oğlu Anıl Ergin ile 14 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonda Nurettin Ergin ise polis ekiplerince girdiği kovalamaca sonucu kaçarken, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 9 tabanca, tüfek, senet ve çekler ele geçirilmişti.Diğer taraftan, hakkında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan Anıl Ergin, operasyondan bir ay önce EdirneEmniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak sağlık raporu için götürüldüğü hastaneden kaçmıştı.