Karakola intihar saldırısında flaş gelişme !

Karakola intihar saldırısında flaş gelişme !

Ağrı'da jandarma karakoluna 2 ton patlayıcı ile düzenlenen intihar saldırısı ile ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ndeki Karabulak Jandarma Karakolu’na PKK’nın 2 ton patlayıcı yüklü traktörle düzenlediği intihar saldırısınının ardından başlatılan soruşturmada teröristlere "yardım ve yataklık" ettikleri iddia edilen dört kişi gözaltına alındı.

Karakolun yeniden hizmete girmesi için çalışmalar başlatılırken "geçici askeri güvenlik bölgesi" ilan edilen, teröristlerin yuvalanmaya çalıştığı Ağrı ve Tendürek Dağı'na karadan ve havadan operasyonlar da sürdürülüyor.

İntihar saldırısını planlayan terör örgütünden bir grubun, önceden Karabulak köyüne sızdığı, patlamayla birlikte karakolun uzun namlulu silahlarla tarandığı belirlendi.

Saldırının ardından soruşturmayı sürdüren güvenlik güçleri yeni detaylara ulaştı. Jandarmakarakolunun arka tarafında bulunan evlerden birinde oturan dört kişi, teröristlere yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Örgüt eylemcinin adını açıkladı

Traktörle taşıdığı 2 ton patlayıcıyı patlatarak iki askerin şehit düşmesine, 31 askerin de yaralanmasına neden olan intihar eylemcisinin kimliğini belirlemek için parçalanan cesetten alınan örnekler de İstanbul ve Ankara’daki Adli Tıp kurumlarına gönderildi. İntihar eylemcisini belirlemek için DNA testi yapılacak. İntihar saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği konusunda resmi bir açıklama yapılmazken, PKK'ya yakın bir internet sitesinde eylemi "Andok Eriş" kod adlıVan nüfusuna kayıtlı Murat Bütün’ün gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

Askeri harekelilik arttı

Ağrı Valiliği'nin bölgede meydana gelen olayların ardından Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı'nı 15 gün süreyle "Geçici askeri güvenlik bölgesi" ilan etmesinin ardından askeri hareketlilik de arttı. Kararın ardından dün Sabah saatlerinden itibaren Kobra ve Sikorsky helikopterler, Doğubayazıt’ta konuşlanan 1’inci Mekanize Piyade Tugay’ından havalanarak Ağrı ve Tendürek Dağı'na doğru uçtu. Ağrı Dağı’nın karşısında bulunan tepelerde de askeri mevziler oluşturuluyor.