Karakolda ''şişeli işkenceye'' 6 tutuklama

Karakolda ''şişeli işkenceye'' 6 tutuklama

26 yaşındaki gencin şikayetinde sonuç ! O 6 polis tutuklandı..

Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'nde, Ş.Ş. adlı kişiyi dövdükleri ve makatına soda şişesi sokmaya kalktıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 6 polis memuru "işkence" suçundan tutuklandı.

Adliyeye sevk edilen 6 polis memuru, Savcı tarafından sorgulandı. Savcı, polis memurlarını "işkence" suçundan tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi 3. Sulh Ceza hakimliği'ne sevk etti. Mahkeme de 6 polis hakkında tutuklama kararı verdi.

KARAKOLDA İŞKENCE

15 gün önce meydana gelen olayda, Sultanbeyli’de otomotiv ve inşaat işleriyle uğraşan 26 yaşındaki Ş.Ş., iddiaya göre, kendisine gelen mahkeme celbini almak için Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi’ne gitmiş, polis merkezinden çıkarken, aralarında husumet bulunan tanıdığı iki grubu görerek yanlarına uğramıştı. Taraflardan birinin, karakolluk olduklarını söyleyerek, kendisinin araya girerek barıştırmasını istemesi üzerine, Ş.Ş. "Emniyet'e söyleyin, ne gerekiyorsa yapsın" demiş, evine gittikten yarım saat sonra da polis tarafından telefonla aranarak iki grubu uzlaştırması için karakola davet edilmişti.

Davet üzerine tekrar karakola giden Ş.Ş. burada işkenceye uğradığını öne sürmüştü. Ş.Ş., bir polisin ’Sen kimsin uzlaştırıyorsun bunları, kim zannediyorsun kendini’ diyerek kendisine vurmaya kalkıştığını, daha sonra ise ne olduğunu anlamadan polislerin coplarla, maden suyu şişeleriyle ve silah dipçikleriyle kafasına, eline vurduklarını iddia etmişti. Ş.Ş. ayrıca, polislerin soda şişesini zorla makatına sokmaya kalktıklarını da öne sürmüştü.

15 gün iş göremez raporu alan Ş.Ş., avukatıyla birlikte Anadolu Adliye Sarayı'na giderek polisler hakkında şikayette bulunmuştu.

KAMERA MUAMMASI

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatılırken, bilirkişi heyeti 26 kameranın kaydettiği görüntüleri izlemiş, hazırladığı raporda, işkencenin yapıldığı iddia edilen odada ise kameranın bulunmadığını; Ş.Ş.'nin karakola sağlıklı girdiğini, ancak odadan çıkarken topalladığını ve destek alarak yürüdüğünü belirtmişti.