Karataydaki Hobi Bahçeleri Yeni Yerine Taşınıyor

Karataydaki Hobi Bahçeleri Yeni Yerine Taşınıyor

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından Ereğli Çevre Yolu üzerinde 430 bin metrekarelik alanda halkın hizmetine sunulan Hobi Bahçeleri, Saraçoğlu Mahallesi'nde oluşturulan 140 bin metrekarelik yeni yerine taşınıyor.

- Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından Ereğli Çevre Yolu üzerinde 430 bin metrekarelik alanda halkın hizmetine sunulan Hobi Bahçeleri, Saraçoğlu Mahallesi'nde oluşturulan 140 bin metrekarelik yeni yerine taşınıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaklaşık 12 yıldır hizmet veren Hayvanat Bahçesi bitişiğindeki 830 parsellik Hobi Bahçesi alanının, yerini Şehir Parkı Projesi’ne bıraktığını söyledi. 430 bin metrekarelik alana sahip, Ereğli Çevre Yolu üzerindeki alanın 2015 yılından sonra Konya'nın en büyük parkı olarak kullanıma sunulacağını ifade eden Hançerli, yapılacak Şehir Parkı içerisinde gençler, çocuklar ve yetişkinler için her türlü aktiviteler ve sosyal tesisler kazandırılacağının altını çizdi.

Hayvanat Bahçesi yanında kullanımda olan hobi bahçelerinin bu yılın sonunda özellikle hasat zamanının bitmesiyle tekrar kullanıma açılmayacağını vurgulayan Başkan Hançerli, bu alanı kullanan 830 parsel sahibinin mağdur olmamaları için, Saraçoğlu Mahallesinde oluşturulan ve hazırlıkları devam eden, 140 bin metrekare, 428 parsellik yeni hobi bahçelerine geçeceklerini söyledi. Bir taraftan Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yazışmaların devam ettiğini ve bir taraftan da Saraçoğlu Mahallesi’ndeki bu alanın tel örgü içine alınması, yollarının yapılması ve diğer altyapı çalışmalarıyla ilgili hummalı bir çalışma sergilendiğini dile getiren Başkan Hançerli, yeni hobi bahçelerinin 2015 yılından itibaren kullanılabileceğinin müjdesini verdi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ayrıca bu yeni yerin kullanımıyla ilgili olarak müracaat sayısının parsel sayısının üzerinde olursa noter huzurunda çekilecek kura ile yeni parsel sahiplerinin belirleneceğini sözlerine ekledi.