Karate Milli Takımı sporcuları, şampiyonluk için Almanyaya gitti

Karate Milli Takımı sporcuları, şampiyonluk için Almanyaya gitti

Karate Milli Takımı sporcuları, 22. Dünya Karate Şampiyonası'ndan şampiyonluklar alarak döneceklerini söylediler. Karate Milli Takımı, 5-9 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan 22. Dünya Karate Şampiyonası için Almanya'nın Bremen kentinde...

Karate Milli Takımı sporcuları, 22. Dünya Karate Şampiyonası'ndan şampiyonluklar alarak döneceklerini söylediler.

Karate Milli Takımı, 5-9 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan 22. Dünya Karate Şampiyonası için Almanya'nın Bremen kentinde gitti. Almanya'ya hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı'nda milli kareteciler basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Bayan Karate Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Elçin, turnuvaya 107 ülkeden bine yakın sporcunun katılacağını belirterek, "Daha önceki dünya şampiyonasında erkek takımımız birinci, bayan takımımız üçüncü olmuştu. Bu sene ki Avrupa Şampiyonası'nda ise erkek takımımız ikinci, bayan takımımız şampiyon olmuştu. İnşallah şimdi de şampiyonluklar almaya gidiyoruz. Bütün hazırlıklarımız tamam. Şampiyonaya ise dokuz bayanla katılacağız." dedi.

Erkek Karate Milli Takım Teknik Direktörü Mehmet Albayrak ise şampiyonaya 15 erkek sporcu ile katıldıklarını kaydederek, "Bu sene turnuvaya katılım çok yüksek düzeyde. Bizler de yaklaşık 2,5 ayı bulan bir hazırlık dönemi geçirdik. Turnuvanın sonunda ise madalyalarla dönmek istiyoruz." diye konuştu.

İNŞALLAH KÜRSÜNÜN ZİRVESİNE OYNAYACAĞIZ

Dünya üçüncüsü milli sporcu Serap Özçelik de iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade ederek, "Elimizden geleni yapacağız ve inşallah kürsünün zirvesine oynayacağız. Hedefimiz de dünya şampiyonu olmak. Oraya çıkıp herşeyi yapacağız. Gerisi Allah'a kalmış." şeklinde konuştu.

Karete'de son dünya ve Avrupa şampiyonu olan Enes Erkan ise 2012 dünya şampiyonu unvanı ile Almanya'ya gittiğini belirterek, "İnşallah burada da engelleri geçeceğiz ve unvanımızı koruyacağız. İnşallah hedefimiz dünya şampiyonluğu. Bunu başaracak güçteyiz. İnşallah hem erkekler hem de bayanlar bu turnuvayı kazanacak." iddiasında bulundu.

CİHAN

Karate Milli Takımı sporcuları, şampiyonluk için Almanya'ya gitti

Karate Milli Takımı sporcuları, şampiyonluk için Almanya'ya gitti