Karatede 2 Bronz Madalya Geldi

Karatede 2 Bronz Madalya Geldi

Dünya Karate Federasyonu'nun en önemli organizasyonları arasında yer alan Süper Lig'in Paris etabında mücadele eden Meltem Hocaoğlu ve Tuba Yakan, bro...

Dünya Karate Federasyonu'nun en önemli organizasyonları arasında yer alan Süper Lig'in Paris etabında mücadele eden Meltem Hocaoğlu ve Tuba Yakan, bronz madalya kazandı.


Karatenin Şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen Karate 1 Premier League (Süper Lig) 2014 yılı ilk etabı Fransa'nın başkenti Paris'te başladı. 10-12 Ocak günlerinde yapılacak müsabakalarda 58 ülkeden 770 sporcu mücadele ederken, Karate Milli Takımımız kadrosunda dört kadın, iki erkek sporcu yer alıyor.


Pierre de Coubertin Spor Salonu'nda yapılan müsabakaların ikinci gününde tatamiye çıkan sporcularımızdan Meltem Hocaoğlu ile Tuba Yakan bronz madalya kazanırken, Yaser Şahintekin dokuzuncu oldu.


Dünya üçüncüsü, Avrupa ve Akdeniz Oyunları şampiyonu Tuba Yakan, kumite 55 kilo mücadelesine iyi bir başlangıç yaptı; yarı finale kadar çıktığı üç müsabakada rakiplerinden 16 puan alırken, sadece dört puan verdi. Finale kalma mücadelesinde Miki Kobayashi ile karşılaşan Tuba, son iki Dünya Şampiyonası'nda birer altın ve bronz madalya kazanan Japon sporcu karşısında iyi bir performans göstermesine rağmen 4-3 yenilerek üçüncülükte kaldı.


Şampiyon olan 25 yaşındaki Japon sporcu, çıktığı tüm müsabakalarda sadece Milli sporcumuza puanlar verdi.


MELTEM HOCAOĞLU RAHAT KAZANDI


Avrupa üçüncüsü, Akdeniz Oyunları şampiyonu Meltem Hocaoğlu, +68 kiloda üçüncülük mücadelesini rahat kazandı. Slovak Dominika Tatarova ile karşılaşan Milli sporcumuz, 21 yaşındaki genç rakibini 5-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.


YASER DOKUZUNCULUKTA KALDI


Müsabakaların ikinci gününde tatamiye çıkan tek erkek sporcumuz Dünya ve Avrupa ikincisi Yaser Şahintekin, +84 kiloda verdiği mücadelede Makedon rakibine sürpriz bir şekilde elendi. Milli sporcu, Zharko Arsovski'ye 1-0 mağlup olarak dokuzunculukta kaldı.


Süper Lig'in Paris etabı bugün yapılacak müsabakalar ile sona erecek. Kadınlar 68 kiloda Şeyda Burucu, 61 kiloda Merve Çoban ile erkekler 75 kiloda Haldun Alagaş tatamiye çıkacak.

PARİS / DHA