Kardiyovasküler Cerrahi Müjdesi

Kardiyovasküler Cerrahi Müjdesi

Yapımı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen ihale sonucu inşaatı devam eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma...

Yapımı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen ihale sonucu inşaatı devam eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin projesinde yer almayan bir eksikliği daha giderildi. Kardiyovasküler Cerrahi bölüm için Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin başvurusu 28 Ağustos 2015 tarihinde Sağlık Bakanlığınca onaylanarak proje TOKİ'ye bildirildi.

28 AĞUSTOS'TA ONAYLANDI

Hastane inşaatında yüzde 31'lik bölümün tamamlandığını belirten Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, "Şu anda inşaat devam ediyor. Karayolu cephesinden bakıldığında "M" silüeti ortaya çıktı. İnşaat devam ederken bir taraftan da eksikleri gidermek için çalışıyoruz. Projede yer almayan ve eksikliğini hissettiğimiz Kardiyovasküler Cerrahi birimi için Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na başvuru yaptık. Kurum, Sağlık Bakanlığına bildirdi ve 28 Ağustos 2015 tarihinde onay çıkarak onaylanan proje TOKİ'ye bildirildi. Hastane inşaatı tamamlandığında organ nakli, kalp damar cerrahisi gibi çağın gerektirdiği eğitim ve araştırma hastanesine hüviyetine kavuşturacağız" dedi.

750 İŞ GÜNÜNDE TAMAMLANACAK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi 12 Şubat 2014 tarihinde 114 milyon 270 bin lira ve KDV ile ihale edildi. Yüklenici firma TOKİ ile 14 Nisan'da sözleşme imzaladı. 178 çift ve 160 tek olmak üzere toplam 338 hasta odasına sahip. İlave edilebilir 147 yatak ile birlikte 660 yatak kapasiteye sahip olacak. Muğla, yatak kapasitesi açısından yüzde 22 orana sahipken bu hastaneyle yüzde 56 olacak. Hastane, 44 yetişkin ve 10 yenidoğan olmak üzere toplam 54 yoğun bakım yatağına sahip. Hastanede 120 poliklinik, 15 yataklı hemodiyaliz merkezi, tüp bebek merkezi, kardiyovasküler cerrahi merkezi, jinekolojik onkoloji merkezi gibi bölümler bulunacak. Akıllı olacak hastane binası, tamamen otomasyonla kontrol edilecek. 500 yataklı hastane 750 iş gününde tamamlanması bekleniyor. Hastane tamamlandığında bölgenin sağlık açısından diğer illere naklini kesmesi bekleniyor. 500 dönümlü bu arazi üzerine Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi yapılacak" dedi.

Kaynak: İHA