Kart aidatını iade ediyoruz yalanıyla 5 milyonluk vurgun

Kart aidatını iade ediyoruz yalanıyla 5 milyonluk vurgun

300 bin kişinin kimlik bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar, ''kart aidatlarınızı iade ediyoruz'' yalanıyla 5 milyon TL'lik vurgun yaptı.

Afyon'da 300 bin kişinin kimlik bilgilerini ele geçirerek "kart aidatınızı iade ediyoruz" diyerek 5 milyon TL'lik vurgun yapan 8'i kadın 15 kişilik siber çete çökertildi. Çete üyelerinin, 2012 yılında Kütahya'da bir cinayet sonrası hayatını kaybeden Mustafa Aksoy adına şirket kurdukları belirlendi.

Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, İstanbul'da çok sayıda kredi kartı kullanıcıları, "kart aidatlarınızı iade edeceğiz" diyerek arayan kişilerin kendilerini dolandırdığı şikayetinde bulundu.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları 2 aylık bir teknik takibin ardından siber çetenin dolandırıcılık amaçlı olarak kullanılan 0850 640 0789 numaralı voip hattın İstanbul'dan bir telekomünikasyon şirketinden aldıkları, Kadıköy Bostancı'da özel bir firmadanda santral hizmeti alarak tele dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

CİNAYET KURBANININ ADINA ÇAĞRI MERKEZİ

Çetenin ayrıca, Afyon'da açtıkları çağrı merkezini de 2012 yılında Kütahya'da cinayet sonucunda hayatını kaybeden Mustafa Aksoy adına kurduğu tespit edildi.

SİBER ÇETEYE "EL NİNO" OPERASYONU

Siber polisi, çetenin Afyon'da dolandırıcılık amacıyla kurduğu çağrı merkezine operasyon düzenledi. Yapılan ani baskında çete liderleri Hüseyin K. ve Deniz E. ile birlikte 8'i kadın toplam 15 kişiyi gözaltına aldı.

300 BİN KİŞİNİN KİMLİK BİLGİSİ ÇETENİN ELİNDEN ÇIKTI

Afyon'da baskın yapılan çağrı merkezinde tam 300 bin kişiye ait kimlik ve kart bilgileri ele geçirildi. Çete üyelerinin bu kişileri tek tek arayarak 5 milyon TL'lik bir vurgun yaptığı tespit edildi. Çağrı merkezinde yapılan aramalarda18 adet laptop, 19 adet cep telefonu, 2 adet kaşe ve 1 adet falsh disk ele geçirildi. Bilgisayarların ayrıca polis operasyonuna karşı özel olarak şifrelendiği belirlendi.

ÇETE NASIL DOLANDIRIYOR

Siber çetesinin kadın üyeleri, bir banka çalışanıymış gibi banka müşterisini arayarak, "kredi kartınıza ait kart paralarını iade ediyoruz" dedikten sonra kandırdıkları müşterilerin kredi kartı bilgileri, şifre bilgisi ve güvenlik bilgisini aldıktan sonra hesaplarını boşalttıkları belirlendi.

Siber çetesi üyeleri ele geçirdikleri kredi kartı bilgisi ve güvenlik koduyla Kuzey Kıbrıs ve Ukrayna'daki bankalardan aldıkları sanal pos cihazıyla paraları hızla boşalttıkları tespit edildi.