Kasım’da Sanat Yağmuru Var

Kasım’da Sanat Yağmuru Var

İzmirli sanatseverler, konserler ve sergilerden oluşan toplam 25 etkinlikle buluşacak. Ayın açılış konserini 3 Kasım Pazartesi akşamı uluslararası virtüöz Emre Şen verecek.

- İzmirli sanatseverler, konserler ve sergilerden oluşan toplam 25 etkinlikle buluşacak. Ayın açılış konserini 3 Kasım Pazartesi akşamı uluslararası virtüöz Emre Şen verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı sanat takvimi yine çok renkli geçecek. Kentin kültür ve sanat hayatına seçkin konser, tiyatro ve sergilerle renk getiren Büyükşehir Belediyesi, Kasım’da İzmirli sanatseverlerin beğenisine birbirinden güzel 25 etkinlik sunacak.

Hamdullah Bostancı’nın ‘Nokta’ başlıklı resim sergisi, 3 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 18.00’de Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde açılacak. Resimleri, birçok karma ve kişisel sergide sanatseverlerle buluşan Bostancı’nın sergisi, 20 Kasım’a kadar gezilebilir. Uluslararası virtüöz Emre Şen’in piyano resitali de 3 Kasım 2014 Pazartesi günü. Konser, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Küçük Salon’da saat 20.00’de gerçekleşecek. 4 Kasım 2014 Salı günü İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde vereceği konserle kulakların pasını silecek. Saat 20.00’de başlayacak konserde koroyu şef Yavuz Karabulut yönetecek. Ücretsiz konserde, solist olarak Gökçe Eriş ve İsmail Devrim sahneye çıkacak.

Aynı gün Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi ‘Duo Mares’ konserine ev sahipliği yapacak. Viyolada Esra Pehlivanlı ile akordionda Marko Kassi’nin sahne alacağı konser Küçük Salon’da saat 20.00’de başlayacak. 6 Kasım 2014 Perşembe günü Ricardo Moyano ve Serap Tamay, ‘Güney Amerika Şarkıları’yla sanatseverleri kıtalar arasında bir müzik yolculuğuna çıkaracak. Kültürpark İzmir Sanat’da gerçekleşecek konserin başlama saati 20.00.

BAROK FESTİVALİ BAŞLIYOR

Kasım ayı etkinlikleri kapsamında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ‘Barok Müzik Festivali’yle renklenecek. Üç bölümden oluşan festival çerçevesinde 6 Kasım 2014 Perşembe saat 20.00’de Küçük Salon’da ‘Concerto Zapico’ sahneye çıkacak. Konserin solistleri barok gitarda Pablo Zapico, theorboda Daniel Zapico ve cembaloda Aaaron Zapico. Festivalin ikinci konseri 10 Kasım 2014 Pazartesi günü. Küçük Salon’da saat 20.00’deki ‘Barok Sesler’ başlıklı konserde Counter tenor Tolga Siner’e barok klarnette Elif Aksoy, viola da gambada Bülent Oral ile cembaloda Burak Basmacıoğlu eşlik edecek. Festivalin üçüncü konseri ise 15 Kasım 2014 Cumartesi saat 20.00’de Küçük Salon’da. ‘II Ballo Ensemble’ başlıklı konserde soprano Luando Siqueira’ya viola da gambada Stanley Smith, cornets ve barok flütte Benoit Tainturler, ut ve theorbede Leonardo Loredo de Sa eşlik edecek.

Festival kapsamında düzenlenecek ücretsiz workshoplarda sanatçılar bilgilerini, gençlere aktaracak. ‘Concerto Zapico’nun gençlerle buluşacağı workshop, 7 Kasım 2014 Cuma günü Yaşar Üniversitesi Kampüsü’nde saat 10.00’de. 9 Kasım Pazar günü ise ‘Barok Sesler’ AASSM Küçük Salon’da saat 11.00’de sanat tutkunu gençlerle buluşacak.

ANKARA FİLARMONİ GELİYOR

Etkinlik takviminde 7 Kasım 2014 Cuma günü ‘Hermes Trio’ var. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek konserde klarnette Tuğer Doruk, viyolada Hüseyin Mehmetoğlu, piyanoda ise Tuğçe Özaytekin sanatseverlerle buluşacak. Konser Küçük Salon’da saat 20.00’de.

8 Kasım 2014 Cumartesi günü, ayın en güzel konserlerinden biri gerçekleşecek. İlk Türk erkek arpist olan Çağatay Akyol, Ankara Filarmoni Orkestrası’yla birlikte sahne alacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Küçük Salon’da saat 20.00’deki konserde Akyol’a, flütte Cem Önertürk, klarnette Bora Akyol, kemanda Özgür Baskın ve Nurperi Yücesoy, viyolada Barış Uluçınar, viyolonselde Onur Şenler, kontrabasta ise Umur Koçan eşlik edecek.

10 KASIM’A ÖZEL EROL EVGİN KONSERİ

Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde özel bir konserle anacak. 10 Kasım 2014 Pazartesi günü Karşıyaka Kapalı Spor Salonu’nda saat 19.00’da düzenlenecek ’10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri’nde yılların eskitemediği sevilen sanatçı Erol Evgin sahneye çıkacak. ‘Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde’ başlıklı konserde Evgin’e, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Ankara TRT Çok Sesli Korosu ile İzmir Sanat Çok Sesli Korosu eşlik edecek. Konsere tüm İzmirliler davetli.

Aynı gün, İbrahim Doğantepe’nin resim sergisi açılışı var. Kültürpark İzmir Sanat’ta saat 18.00’de açılacak sergi, 8 Aralık’a kadar görülebilir.

Büyükşehir’in sanat takviminde, 11 Kasım 2014 Salı günü çok özel bir konser var. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de gerçekleşecek konserde Büyükşehir Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu’nun minik sanatçıları, ‘Atatürk’ü Anma Konseri’nde sanatseverler için özel bir repertuvarla sahneye çıkacak. Öğretmenler Nazım Aliye ve Adil Turanlı’nın yönetimindeki ücretsiz konsere, tüm İzmirliler davetli.

Aynı gün, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ise viyolonsel ve piyano resitali dinlenebilir. Viyolonselde Erdem Akça, piyanoda ise İlter Vurucu, Küçük Salon’da saat 20.00’de dinleyici karşısına çıkacak.

İzmir Sanat’ın 11 Kasım 2014 Salı günkü konuğu ise Çağıl Kaya. ‘Bir Parça Ay Biraz Kuş’ başlıklı konserde, piyanoda Kürşad Deniz, kontrabas Kağan Yıldız, saksafonda Serhan Erkol ve Tamer Temel, vibrofonda Amy Salsgiver ve davulda Cem Aksel İzmirliler için çalacak.

Genç piyanist Jozsef Balog’un piyano resitali 12 Kasım 2014 Çarşamba günü. Balog’un konseri, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Küçük Salon’da saat 20.00’de dinlenebilir.

BİR İZMİR KLASİĞİ: KEREM GÖRSEV

İzmirlilerin beğeniyle dinlediği sanatçıların başında gelen dünyaca ünlü piyanist Kerem Görsev, bu kez orkestra şefi, aranjör ve piyanist kimlikleriyle tanınan Grammy Ödüllü sanatçı Alan Broadbent ile birlikte sahne alacak. Konser, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da 13 Kasım 2014 Perşembe günü saat 20.00 gerçekleşecek. İki piyanolu özel bir sahne kurulumunun olacağı konserde, Görsev ve Broadbent’e kontrabasta Kağan Yıldız, davulda ise Ferit Odman eşlik edecek.

Sanat takviminde Kültürpark İzmir Sanat, 17 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 20.00’de ‘Efkarname’yi ağırlayacak. Kanunda Özgür Gürbüz, fagotta Aşkın Usta, klarnette Özlem Tanrıkulu, yaylı tanburda Ercüment Gümüşel, piyanoda Kamil Sökmen, ritimde Asım Tarhan’ın sahne alacağı konserin kompozitörlüğünü Özge Usta yapacak.

Aynı gün, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Özgür Ünaldı ile Kandemir Basmacıoğlu’nun ‘4 El Piyano Resitali’ kulakların pasını silecek. Küçük Salon’daki konser saat 20.00’de başlayacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 18 Kasım 2014 Salı günü saat 20.00’de piyanist Rüya Tamer’i ağırlayacak. Tamer’in konseri Küçük Salon’da gerçekleşecek.

GENCO ERKAL FARKI

İzmirliler, 19 Kasım 2014 Çarşamba günü sıra dışı bir konser dinleyecek. Modern müziklerin birbiriyle buluştuğu ‘Camerata İzmir Orkestrası’nın iki önemli solisti ağırlayacağı konser, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da saat 20.00’de gerçekleşecek. Konserin ilk yarısında soprano Selva Erdener, Luciano Berio’nun ‘Halk Şarkıları’nı seslendirecek, ikinci yarıda ise efsanevi tiyatro oyuncusu Genco Erkal, Igor Stravinski’nin ünlü eseri ‘Askerin Öyküsü’nü orkestrayla birlikte seslendirecek. Dans ve koreografisi Banu Dağcıoğlu’na ait olan konseri, Büyükşehir Belediyesi Sanat Danışmanı olan ünlü piyanist ve şef İbrahim Yazıcı yönetecek.

‘Golden Horn Brass’ın vereceği konser 20 Kasım 2014 Perşembe günü. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da saat 20.00’de gerçekleşecek konserde kornoda Begüm Azimzade, trompette Julian Lupu ve Renato Lupu, trombonda Dilan İlhan, tubada Can Özkaya ile bas trombonda Hüseyin Çakır dinlenebilir.

Ayın son sergisi 21 Kasım 2014 Cuma günü görücüye çıkacak. Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde saat 18.00’de açılacak ‘Soma’ başlıklı karma sergi, oldukça ilgi çekecek. Sergi, 5 Aralık’a kadar açık kalacak.

25 Kasım 2014 Salı günü ‘Duo Infinito’ Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sahneye çıkacak. Viyolonsel sanatçıları Emre Sayarı ve Eren Sayarı, ‘Sonsuz İkili, Sonsuz Müzik’ başlıklı konserde Küçük Salon’da saat 20.00’de güzel bir konsere imza atacak.

Sanatseverlerin konserlerini yakından takip ettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, 26 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 20.00’de sevenleriyle buluşacak. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek ücretsiz konserde Aydın Uştuk, Sedat Yüce, Funda Öncü, Tülay Şen, Bahar Pamukçu, Şenay Gökdemir, İpek Kaletaş, Esra Göndeş, Müge Ökten, Esi Taviloğlu ve Cevher Doğan solist olarak sahneye çıkacak. Şefliğini Hüseyin Çebi’nin yaptığı orkestranın düzenlemeleri Zafer Çebi’ye ait.

Aynı gün, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Aşkın Arsunan ve Jazzino Band’i konuk konuk edecek. Konser, Büyük Salon’da saat 20.00’de dinlenebilir.

Ayın son etkinliği ise Kemal Cem Yılmaz’ın piyano resitali. Konser, 27 Kasım 2014 Perşembe günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Küçük Salon’da saat 20.00.

KASIM’DA 'SANAT YAĞMURU' VAR

KASIM’DA 'SANAT YAĞMURU' VAR

KASIM’DA 'SANAT YAĞMURU' VAR