Kasıtlı aidat haczine iptal !

Kasıtlı aidat haczine iptal !

Dursun Boran Alkent de 4 dava kazandı.. Aidat mağdurları için işte belgeler..

Boran’ın verdiği hukuk mücadelesinde kazandığı dava sayısı 4’e, çıkınca yönetim ve avukat panik olup, yalan ve yanlış haberlerle, insanları korkutmaya başladı.

İstanbul B.Çekmece İlçesindeki Alkent 2000 Mahallesi’nde gazeteci Dursun Boran’ın

– “ Aidat Vurgunu Savaşı “ nda yeni belgeler ve kazanılmış davalar var. 3 Haziran 2001 de siteyken, mahalle olan Alkent de senelerce mahalle girişleri bariyer ve özel güvenlikle site havasında gösterildi.

Birden fazla parsel üzerinde kurulan Alkent de, sözde site yöneticileri, mahalle bilgi ve belgelerini gizledikleri, oturanları yanlış bilgilendirdikleri için, 10 senedir 80 trilyon lira civarında para topladılar.

HİLELİ USULSÜZ İCRA TAKİBİ İPTAL EDİLDİ!

Mahallede aidat olmaz deyip “ hak arama mücadelesi ” başlatan Dursun Boran, 20 Mayıs 2010 da B.Çekmece İcra hukuk Mahkemesi’nde, sözde sitenin kendisi hakkında açtığı 2 icra davasını kazanmıştı.

Bu davalardan 2006/1… Esas nolu karar duruşma tutanağı onlarca haber sitesi ve gazetede yayımlandı. Bu mağlubiyetten telaşa düşen, pek çok insanın aidat ödemediğini gören Çamlıca sitesi avukatı P.Y bir gazeteye yalan beyan ve bilgiler vererek, Dursun Boran’ın kazandığı iki dava için şöyle dedi:

“ Mahkeme bu kararı usulen verdi. Dursun bey 24 Şubat günü evine icra takibi için gittiğimizde bana saldırdı, hakaretler etti. Kendisi hakkında darp davası açtım.”

AVUKAT ANDINI ÇİĞNEDİ. GERÇEKLERİ GİZLEDİ..

Avukatın bu yalan beyanlarını 25 Şubat 2010 da, İPTAL EDİLMİŞ İCRA TAKİBİ KARARI belgesiyle çürüten Boran şöyle dedi.

Avukatların meslek andı şöyle der: “ Hukuka, Ahlaka, Mesleğin Onuruna Kurallarına Uygun Davranacağıma Namusum ve Vicdanım Üzerine And İçerim. “

Avukat yalan konuşuyor, meslek andını çiğniyor! Kafa karıştırmak kazanılan 4 davanın tesirini azaltmak için çırpınıyor. 24 Şubat da evine icra takibi kesinleşince, icra takibine gittik diyor. Ama bu icra takibinin bir gün sonra yaptığım itirazla mahkemece iptal edildiğini söylemiyor.

Borcum yok ki icra takibi olsun!

Ben elektrik, su, telefon, telefon vs. faturalarımı dahi vaktinden 4-5 gün evvel ödeyecek kadar dürüst insanım. 21 Ocak da postacı 3. İcra müdürlüğünden bir tebligat getirmiş, beni evde bulamayınca muhtarlığa bırakmış. Muhtar haber vermediği için tebligatdan haberim olmadı.

Olsaydı 7 günlük zamanı içinde itiraz ederim. Takip iptal olurdu. Dava açacak olsalardıda diğer davaları kazandığım gibi onuda kazanırdım. Zira hayali borç. Mahallede aidat olmaz.

Tebligatın elime geçmediği durumunu kötüye kullanan avukat bayan, itiraz müddeti geçer geçmez bir ay sonra 14 Şubat da özel güvenlikler, hamallar, kamyonlar, icra memuru yaklaşık 15 kişiyle korkutmak, yıldırmak, intikam almak için evime icra takibine gelince, bende bu 8 bin tl. Para ve takipden haberdar oldum.

Hemen muhtara gidip, bana tebligat olup olmadığını sordum. Onlarca mektup arasında bakıp, evet 3. İcradan bir tebligatınız var. 21 Ocak dan beri bekliyor, size göndermeyi unutmuşuz dediler.

Hemen muhtarlıkta Tutanak tuturdum. Tebigatı 24 Şubat saat 16.15 de muhtarlığa gelerek yeni aldığımı zapta geçirdim. Mühür imza koyup eve geldim. İcra memuru Kenan Özekel’e gösterdim. Bak takipden yeni haberim oldu. Bu işleminiz kanunsuz, icra işlemi şaibeli, bana yarın sabaha kadar izin verin, gelip borca itiraz dilekçesi vereceğim dedim.

İcra memuru evet haklısınız! Ama avukat hanımla konuşun o eşyaları kaldırın diyor. Avukat izin verirse ben eşyalara dokunmam giderim dedi. Avukat bu talebimi kabul etmedi.

Çünkü haklarında çok sayıda suç duyurusu yaptığım, davalar açtırdığım, halen Sulh Ceza ve Asliye Cezada haksız arama ( Tck 120 ) ve kaçak sauna yapmaktan yargılanan Mustafa Cem Altan, Mustafa Koldamca ile diğer site idarecileri benden intikam almak, aidat vurgunu savaşından vaz geçirmek için, bu icra takibini yaptırmışlardı.

İcra baskısı altında saat 17.30 gibi elden 8 bin lira borç için, faiz, araba parası vs ücreti toplam 10 bin 775 Tl. elden ödedim. Evimin eşyalarına dokundurtmadım..

Ertesi gün muhtardan aldığım tutanak ve dilekçeyle icra müdürlüğüne itiraz ettim. Tedbir talepli de İcra Hukuk Mahkemesine dava açtım. Mahkeme aynı gün, 25 Şubat da usulsüz tebligatın ve icra takibinin iptaline, zorla alınan 10.775 tl. nin bana geri ödenmesine karar verdi. 24 Şubat ta yapılan icra takibini İPTAL etti.

Aynı gün PTT memuru Mahmut Yılmaz hakkında genel müdüre, görevini ihmal eden Alkent muhtarı Banu Eraslan hakkında da Kaymakamlığa soruşturma açılması için, şikayet dilekçesi verdim. Muhtarın işi evrakı alıp bir kenara atmak değil, muhatabına ulaşmasını sağlamak. Ayrıca ben tanınan irtibat numaraları olan biriyim.

Aksi takdirde postacı tebligatı posta kutuma koysa daha kolay haberim olurdu, bu kadar zaman kaybı ve stres olmazdı.

İŞTE KAZANILAN AİDAT DAVALARI.

Alkent 2000 ’in site değil 3 Haziran 2001 de mahalle olduğunu, yollarının 1993 de kamuya terk edildiğini, vilların bağımsız parseller üzerine kurulu olduğunu, belediyenin çöpleri topladığını, jandarmanın asayişi sağladığını, elektrik, su, doğalgaz saatlerinin müstakil olduğunu ortaya çıkaran Dursun Boran, hakkında 2006 ve 2007 de açılan iki icra davasını 20 Mayıs 2010 da kazandı.

Mahkeme 2006/ 1… ve 2007 / 2.. esas nolu 4 senedir devam eden icra davalarını red etti. Dursun Boran haklı çıktı..

Kazanılan davalar için “ mahkeme usulen karar verdi “ diyerek adeta Türk Milleti Adına karar veren mahkemeleri tezyif eden, kararları hafife alan avukat, insanların aklını karıştırmak istiyor Boran şöyle konuştu:

“ Mahkemelerin verdiği karar kesindir. Her türlü işlemin, iddianın üstündedir. Bir davanın iki tarafı olur. Davayı açan tarafın davası RED edilmişse, davalı taraf kazanmış olur. ( Yani ben 4 ayrı davayıda kazandım)

Kaybetseydim bu avukat yine aynı konuşup, evime icra işlemine gelmeyecekmiydi?. O zamanda mahkeme usulen karar verdi, Dursun beye icra takibi yapamayız diyecekmiydi?

İcra Hukuk Mahkemesi 2010/ 4.. E. Gerekçeli Karar da şuna hükmetti:

Mahkeme, Yargıtay HGK içtidatlarından bahsederek,

Davacının ( Dursun Boran’ın ) ödeme emrinin tebligatının usulsüzlüğüne ilişkin şikayetinin kabulü ile Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğünün 2010/ 422 esas sayılı icra dosyasında davacıya yapılan ödeme emri tebliğ tarihinin 24 Şubat 2010 tarihi olarak düzeltilmesine,

Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğünün 2010/ 4.. esas sayılı icra takibinin süresinde yapılan itirazla İİK. nun 62-66. Madde gereğince davacı yönünden durmuş sayılmasına,

Karar kesinleştiğinde davacının Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğünün 2010/ 422 esas sayılı dosyasına yapmış olduğu 10.775 TL. ödemenin kendisine iadesine, karar kesinleşinceye kadar bu paranın davalı alacaklı tarafa ödenmemesine, karar verildi. 25.02.2010

Ben kimseyi darp etmedim. Avukatın aldığı rapor basit bir rapordur. Yalancı şahitlerle dava açılmasına sebep olan, konut dokunulmazlığımı ihlal eden avukat hakkında B.Çekmece savcılığına suç duyurusunda bulundum. Diyen Boran, aralarında Belediyeninde bulunduğu pek çok kişi ve kurum hakkında tazminat davaları açıyor.

Bir gazetede çıkan yanlış haberi fotokopiyle Alkent de evlere dağıttıran site idarecileri, insanlara göz dağı vererek aidat ödemeye zorluyorlar.

Aidat davasına darp karıştı, haberlerinin yalan olduğunu açıklayan Boran, binlerce aidat mağduruna yılmadan, korkmadan hukuk mücadelesi vermeyi tavsiye ediyor.

Avukatın kaybettiği 4. Dava ise resimde görüldüğü gibi, İcra Hukuk Mahkemesi’nin 2010/ 3.. Esas nolu kararı.

Avukat Poyraz dava kaybettikçe yalan ifadelerle, insanları korku ve paniğe sevk ediyor diyen Boran, 310 tl başka bir avukatlık ücreti, için ilamlı icra yoluyla avukatın yaptığı icra takibinin, itirazı sonucu durduğunu belgeliyor..

Boran 2003 senesinde Alkent yönetimi hakkında açtığı davayla ilgili Yargıtay da olan bir dava için, 310 tl. avukatlık ücretini icra yoluyla almaya kalkan avukatı yine, yenilgiye uğrattı. Tehiri icra kararı alan Boran, dava Yargıtaydan karara bağlanana kadar avukatlık parasını ödemeyecek.

Yargıtay daki davayı açtığı 2003 senesinden beri, onlarca lehine olan belge ve bilgiye ulaşıp bunları Yargıtay da ki ilgili daireye sunan Boran, buradan da olumlu netice alacağına inanıyor.

Çünkü 2003 de açdığım davada Alkent’in site olduğu iddia ediliyordu. Ben seneler sonra buranın mahalle olduğunu belgeledim. Diyen Boran, Yargıtayında bu yeni belgeler ışığında lehine karar vermesinin, yüzlerce mağdur insanı rahatlatacağını. Hak kaybını engelleyeceğini açıklıyor.

Resimde , Alkent yönetiminin kaybettiği 4 dava kararı görülüyor.

Konuya dair haber linki:
http://www.haber3.com/gazetecinin-hukuk-zaferi-577834h.htm


1.20100624183420.jpg
 

[PAGE]



2.20100624183503.jpg